Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Την Κυριακή οι αποφάσεις του Eurogroup, προαναγγέλλει ο Σόιμπλε

6B7A8391F9E8F08F2172EB27E7C112D2Νέο έκτακτο Eurogroup για την Κύπρο, πιθανότατα την Κυριακή, ώστε να βρεθεί κάποια λύση για τη χώρα, προανήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, αν η Λευκωσία δεν έχει κάποιο σχέδιο να παρουσιάσει στην τρόικα τότε «είναι πιθανόν να υπάρξει σύγκληση του Eurogroup μέσα στο Σαββατοκύριακο».
«Η γυναίκα μου με ρώτησε αν θα είμαι σπίτι την Κυριακή και της είπα ότι δεν ξέρω» ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια πρόταση από την Κύπρο επεσήμανε και ο πρόεδρος της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.
Όπως είπε ο κ. Μπαρόζο, η Επιτροπή εξακολουθεί να περιμένει μια εναλλακτική πρόταση από την Κύπρο σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συνεισφέρει το μερίδιο που της αναλογεί στη διεθνή διάσωσή της και σημείωσε πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».
Πάντως, σε ανακοίνωση της η Κομισίον υποστηρίζει πως βρίσκεται στην τελική ευθεία για μια εναλλακτική, βιώσιμη λύση όσον αφορά την κυπριακή διάσωση.
Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και «δεν διαπραγματεύεται με τη Ρωσία νέα συμφωνία για την Κύπρο».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι ευρωπαϊκές Συνθήκες επιτρέπουν περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για λόγους δημόσιας τάξης και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου