Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΙΔΟΥ Η "ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ" De facto ένωση Αλβανίας-Κοσόβου - Πήραν αλβανική ιθαγένεια οι Κοσοβάροι!

To πρώτο βήμα για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας έγινε πραγματικότητα και φαίνεται να επιβραβεύεται η αλυτρωτική και σκληρή πολιτική γραμμή του Αλβανού πρωθυπουργού |Σάλι Μπερίσα για την ένωση των Αλβανων όλων Βαλκανίων: Χθες Αλβανία και Κόσοβο συμφώνησαν όλοι οι πολίτες του Κοσόβου να πάρουν την αλβανική υπηκοότητα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της κατάργησης της βίζας και την εξασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας στην ευρωπαϊκή επικράτεια!
Πρόκειται de facto περί ένωσης των δύο κρατών, κάτι που το 1999 όταν το ΝΑΤΟ εισέβαλε στο γιουγκοσλαβικό Κοσσυφοπέδιο, η Δύση υποστήριζε ότι δεν θα συβεί ποτέ κάτι τέτοιο!
Είναι σαν οι κάτοικοι της Κύπρου να πάρουν αυτή την στιγμή όλοι την ελληνική υπηκοότητα! Aυτομάτως οι δύο χώρες ενώνονται.
Στην συνάντηση Σάλι Μπερίσα και Χασίμ Θάτσι όπου ανακοινώθηκε η συμφωνία, το κλίμα ήταν
πανηγυρικό και πλέον είναι θέμα χρόνου να υπάρξει και διοικητική ένωση των δύο κρατών, αν και αυτό πλέον δεν είναι καν αναγκαίο.
Όταν οι πολίτες δύο γειτονικών κρατών έχουν την ίδια υπηκοότητα αυτομάτως το ένα κράτος (το μητρικό) εγγυάται την ασφάλειά τους. Πρακτικά το Κόσσοβο, μπαίνει "από την πίσω πόρτα και στο ΝΑΤΟ", αφού η προστασία των υπηκόων της Αλβανίας επεκτείνεται και στο Κόσσοβο.
Απλώς αναμένεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Κοσόβου με την ΕΕ σε ότι αφορά την διακίνηση των Κοσοβάρων εντός της ΕΕ. Δηλαδή το Κόσοβο, μήτρα εμπόρων ναρκωτικών, λαθρεμπόρων όπλων, ισλαμικού φονταμεντλισμού κλπ θα μπει και από την πίσω πόρτα στην συνθήκη Σένγκεν!
Εξέλιξη που αποτελεί επιβράβευση της πολιτικής Μπερίσα σε όλα τα επίπεδα, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει μείνει μόνο στο επίπεδο των βερμπαλιστικών διακηρύξεων, αντί να προβάλλει βέτο κατά της ελεύθερης διακίνησης των Αλβανών Κοσσοβάρων, αλλά και να δηλώσει την κάθετη αντίθεσή του στην εξέλιξη που συνιστά η παραχώρηση αλβανικής υπηκοότητας στους Κοσοβάρους.
Να σημειώσουμε ότι η πολιτική του Σ.Μπερίσα έχει οδηγήσει στην αμφισβήτηση των συνόρων της Αλβανίας, κυρίως προς την Ελλάδα, ενώ το State Department απλά καταστέλλει τις αντιδράσεις του εν είδη παραρτήματός του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου