Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Daily Mail: Εάν η Κύπρος πέσει στα χέρια της Ρωσίας...

«Εάν η Κύπρος πέσει στα ...χέρια της Ρωσίας, τότε η Δύση θα έχει χάσει την πρώτη μάχη στο νέο Ψυχρό Πόλεμο», υποστηρίζει στο τίτλο της σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ "Daily Mail" το οποίο επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αδυναμία αλλά και την αδράνεια της Ε.Ε να συμβάλει στην οικονομική διάσωση της χώρας.

"Η οικονομική αδυναμία της Δύσης μετετράπη σε «αχίλλειος πτέρναν της». Η αδράνεια άφησε ένα μέλος της Ε.Ε που βρίσκεται σε καίρια στρατηγική θέση να κινδυνεύει να πέσει σα ρωσικά χέρια. Η
οργή των Κυπρίων να βλέπουν μία ευρωπαϊκή επιδρομή στις περιουσίες τους τους στρέφει σε αναζήτηση ενός εναλλακτικού οικονομικού σωτήρα, την Ρωσία", γράφει, μεταξύ άλλων, βρετανική εφημερίδα.

Αν και η Daily Mail υποστηρίζει ότι "δεν γνωρίζουμε τα ανταλλάγματα της Μόσχας για την παροχή βοήθειας στην Μεγαλόνησο,εντούτοις", επισημαίνει ότι, " μπορεί να αποκτήσει μία ναυτική βάση σ΄ ένα νευραλγικό σημείο του πλανήτη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα... Αυτό θα σηματοδοτούσε μία εκπληκτική αναβίωση της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Για την Ευρώπη, αυτό θα ήταν ταπείνωση. Και μάλιστα οι συνέπειες θα ήταν τόσο ενοχλητικές σαν αυτές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου