Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Bloomberg: H... "διάσωση" που έγινε εφιάλτης! - Κανείς πλέον δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής...

Το Bloomberg παρά το mea culpa του Προέδρου του Eurogroup, που σημειωτέον προέκυψε μετά την αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια, έρχεται να διαπιστώσει ό,τι και η πλειοψηφία σε Ελλάδα και Κύπρο: Πως αυτό που το Βερολίνο βάφτισε "σχέδιο διάσωσης" συνιστά ένα άσχημο προηγούμενο, αφού μετά την επώδυνη συμφωνία κανείς πλέον δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής...

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της διάσωσης της Κύπρου. Η διάσωση της νήσου συνιστά προηγούμενο για την ευρωζώνη. Το μήνυμα ότι οι μέτοχοι όλων των βαθμίδων μπορεί να
υποχρεωθούν να βοηθήσουν ένα κράτος με έλλειψη ρευστότητας μπορεί να κάνει τους επενδυτές πολύ πιο προσεκτικούς αφού ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί βοήθεια η Σλοβενία, η Ιταλία, η Ισπανία ή εκ νέου ακόμη και η Ελλάδα. 
Ο κίνδυνος είναι ότι η επιδρομή στις τράπεζες και το ξεπούλημα στην αγορά ομολόγων θα είναι ακόμη πιο πιθανός την στιγμή που μια χώρα κάνει αίτηση για νέα διάσωση, λένε οικονομολόγοι από την Λευκωσία μέχρι τη Νέα Υόρκη». 

«Η διάσωση της Κύπρου σημαίνει ότι κανείς δεν είναι ασφαλής, καθώς η Ευρώπη σπάει το ταμπού» τονίζει το Bloomberg, αναφέροντας και δήλωση του βραβευμένου με Νόμπελ, οικονομολόγου, Χριστόφορου Πισσαρίδη: «Τώρα έχουμε νέους κανόνες και όλοι στην ευρωζώνη θα πρέπει να κάτσουν και να δουν τι σημαίνουν για την δική τους οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου