Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας τα ελέγχουν ΡΚΚ και Αλ-Κάιντα"

sjsammasΟ πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνάντηση του στην Δαμασκό με αντιπροσωπεία της τουρκικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Λαϊκού Κόμματος (CHP ) στις 7 Μαρτίου δήλωσε ότι «σχεδόν το 75% των συνόρων Συρίας-Τουρκίας ελέγχεται από την Αλ-Κάιντα, ενώ το υπόλοιπο 25% ελέγχεται από το PKK» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.
Η τριμελής ομάδα, η οποία αποτελούνταν από τον αναπληρωτή ηγέτη Şafak Pavey και δύο βουλευτές από τη επαρχία Χατάι, τον Hasan Akgöl και τον Mevlut Dudu, που ήρθαν στη Συρία μετά από πρόσκληση του Σύρου Προέδρου Αλ-Άσαντ.
"Εμείς δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε επίθεση στην συνοριακή περιοχή Cilvegözü εναντίον της Τουρκίας διότι απλά δεν υπάρχουν σύνορα. Η Al-Qeada έχει τον απόλυτο έλεγχο τους ", πρόσθεσε ο Σύρος Πρόεδρος.
Σε μία έκρηξη αυτοκινήτου σκοτώθηκαν 13 άτομα στην διασυνοριακή πύλη Συρίας – Τουρκίας
Cilvegözü τον περασμένο μήνα.
Ο Σύρος πρόεδρος είπε επίσης ότι η συριακή κρίση είχε γίνει «λόγος ύπαρξης» για τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί.
"Η κρίση έχει μια ιδεολογική διάσταση πολύ βαθιά . Αν η Συρία κερδίσει άλλοι , θα χάσουν. Θέλουν να κάνουν κυρίαρχο το πολιτικό Ισλάμ στη Συρία, αλλά εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την εκκοσμίκευση", δήλωσε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet .
Η ηγέτης της Συρίας , επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει όλη τη χώρα και όλο αυτό το σκηνικό στην χώρα περιγράφεται ως "τρομοκρατικές ενέργειες".
"Είμαι επικεντρωμένος στις μεγάλες πόλεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δυτικό τμήμα της χώρας, αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στα σύνορα με Τουρκία και Ιορδανία ", ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος
Ο Al-Assad αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία ενός πιθανού κουρδικού κράτους στην περιοχή.
"Η ευκαιρία των Κούρδων να εγκαθιδρύσουν κράτος έχει αυξηθεί. Οι Κούρδοι στη Συρία και το Ιράκ είναι ένα πράγμα . Η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους είναι απλά θέμα χρόνου ", είπε. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου