Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το δράμα και…η κωμωδία

Ευτυχώς που σε ώρες δράματος έχουμε και μερικές στιγμές… κωμωδίας που μας προσφέρουν απλόχερα οι όψιμοι σύμμαχοι. Ο λόγος για τον Αλέξης Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο που βρήκαν μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις σχέσεις τους και τη συνεργασία που υπέβοσκε και που τώρα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση.
Η συνάντησή τους για το Κυπριακό είχε όλα τα στοιχεία μιας γκροτέσκο παράστασης. Ξεκίνησε με προσπάθεια μετώπου για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα, αλλά δεν τους βγήκαν τα κουκιά και ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι συλλογική η ευθύνη της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και θα δουν στο άμεσο μέλλον πώς θα αντιδράσουν.
Το Κυπριακό φυσικά προσέφερε γόνιμο έδαφος για να ακουστούν διάφορες απόψεις από πολιτικούς
που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και που κάνουν προτάσεις μόνο για το θεαθήναι.
Κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο γιατί δεν έδωσε 2 δις ευρώ στην Κύπρο και δεν τη βοήθησαν. Αλλά εμείς λέμε γιατί να δώσουμε δύο δις και να μη δώσουμε 10 δις; Το χρήμα ρέει άφθονο στην Ελλάδα, εμείς δεν έχουμε ανάγκη από δάνεια, δόσεις, ταμεία και δανειστές. Λεφτά υπάρχουν γιατί να μη βοηθήσουμε την αδελφή Κύπρο; Αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή. Διότι ακόμη κι αν είχαμε δύο δις να τους δώσουμε ως τι θα τους κάναμε αυτή την προσφορά; Θα εγγράφονταν ως δάνειο, επομένως θα έμπαινε και στο χρέος της Κύπρου; Και γιατί να το δεχθεί αυτό η τρόικα που θα έβαζε τα υπόλοιπα; Εδώ δε δέχεται τα λεφτά τα ασφαλιστικών ταμείων της Κύπρου θα δεχθεί τα 2 δις της χρεοκοπημένης Ελλάδας;
Αλλά προφανώς επειδή 2 δις για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο είναι μαρούλια που φυτρώνουν παντού, μήπως να τους προτείνουμε να δώσουν αυτοί 500 εκατ. ευρώ για να μην κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών; Κι άλλα τόσα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα του 2013;
Αλλά πάλι, αφού υπάρχουν τόσα χρήματα ας τα βάλουν και να μην πληρώσουμε φέτος το χαράτσι στα ακίνητα.
Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είχαν ενημερωθεί για την εξαγορά των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα; Αυτό δεν είναι βοήθεια για την οποία μάλιστα ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του; Η ανακεφαλαιοποίησή τους θα κοστίσει 1,5 δις ευρώ κι ευτυχώς η κυβέρνηση πέτυχε να μην εγγραφεί στο ελληνικό χρέος το κονδύλι αλλά να το πληρώσουν οι δανειστές.
Κατά τα λοιπά Τσίπρας και Καμμένος συγκρότησαν, λέει, παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο κι άλλα τέτοια ηχηρά και πομπώδη.
Φανταστείτε αυτή την κρίσιμη ώρα να ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με εταίρο τους ΑΝ.ΕΛΛ. Όπως έγραψε στο facebook ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτης, «Την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εκ μέρους ολόκληρου του Κυπριακού λαού ευγνωμονεί την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό για την στήριξή τους, η παρέα του δεκαπενταμελούς της βίλλας Αμαλίας μαζί με τον αρχηγό των υδατανθράκων συναντιούνται και δηλώνουν ότι «ο Σαμαράς πρόδωσε την Κύπρο. Εγώ τους απαντώ: Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η χώρα μας εφάρμοζε έστω και για λίγες ώρες την «πολιτική αυτοκτονίας» της παρέας της πλάκας… Σκεφτείτε!»
«Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι έκαναν σπέκουλα τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου. «Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. Στάθηκε και θα στέκεται πάντα. Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε», προσθέτει και σημειώνει: «Στηρίξαμε απόλυτα, αλλά δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε στον Ελληνισμό της Κύπρου τι θα κάνει».
Κατά τον κυβερνητικό  εκπρόσωπο, «η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να  βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο».
«Στηρίξαμε την Κύπρο. Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη  της, όπως έκαναν άλλοι», συνεχίζει  ο κ. Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «μια Ελλάδα σταθερή και ισχυρή είναι  προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και η  Κύπρος».
Τέλος, αφού υπενθυμίζει τη συμφωνία για εξαγορά των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που τερματίζει την αγωνία για τις καταθέσεις σε αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει. «Όσοι επί τόσες μέρες, έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού, θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής…».
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου