Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

"Μεμονωμένη βίαιη συμπεριφορά", λένε τα Σκόπια

A8DD45372BE373DDF37C460EA3FA13E9Σπάσμενοι σταυροί, κατεστραμμένα μνήματα αποτυπώνονται στις εικόνες που δημοσίευσε το protothema.gr από τη βεβήλωση του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο των Σκοπίων. Οι άγνωστοι βάνδαλοι έβγαλαν όλη τους τη μανία εναντίον των Ελλήνων νεκρών...
Η βεβήλωση του στρατιωτικού νεκροταφείου δείχνει ανάγλυφα πού οδηγεί η εθνικιστική πολιτική του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι που συστηματικά «ποτίζει» τους πολίτες της FYROM με μίσος εναντίον της Ελλάδας.

Μία μέρα μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών που προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτκού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην
κωμόπολη Βαλάντοβο.
Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αποφεύγει να δεσμευτεί για την αποκατάσταση των υλικών ζημίων στο νεκροταφείο, όπως θα επέβαλλε η προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της FYROM αναφέρεται ότι, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τα αρμόδια όργανα της χώρας για τη διαλεύκανσή του.
«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την ανάρμοστη αυτή πράξη. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορούν ούτε και θα μπορέσουν να γίνουν όμηρος μεμονωμένων πράξεων βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου