Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Κούρεμα» μισθών για τον Κύπριο πρόεδρο και την κυβέρνησή του

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των πολιτών στην Κύπρο για το οδυνηρό σχέδιο διάσωσης, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, η κυπριακή κυβέρνηση προχωρά σε «κούρεμα» μισθών, που αφορά και στα μέλη της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αναμένεται να αποφασίσει τη μείωση κατά 25% του μισθού του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και κατά 20% των μισθών των υπουργών και των υπολοίπων αξιωματούχων του
κράτους, που διορίζονται από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, με τον ορισμό τριών πρώην δικαστών, που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την εξαγγελία του Κύπριου προέδρου περί απόδοσης ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, η κυβέρνηση της Λευκωσίας επιχειρεί να καταδείξει την αποφασιστικότητά της να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, οι οποίοι ζητούν απαντήσεις για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων, της κεντρικής κυβέρνησης και των ταμείων προνοίας στη Λαϊκή Τράπεζα.

Σε αυτή τη συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε η κυπριακή κυβέρνηση με την Τρόικα. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις αυτές δεν θα χαθούν, αλλά θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου