Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το γεύμα Ψυχάρη – Τσίπρα

Τι συζητήθηκε στον 6ο όροφο της Μιχαλακοπούλου και ποιοι εκδότες έχουν σειρά

Μετά από μια περίοδο μεγάλης έντασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πέρασε το κατώφλι του ΔΟΛ, και συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα του Συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη. Πρόκειται για μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας. Ωστόσο, το ταξίδι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, για την κηδεία του Τσάβες, οδήγησε στην αναβολή του.

Έτσι, την Τετάρτη το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με τους ισχυρούς των media, βρέθηκε στα γραφεία του ΔΟΛ, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και τον μυστικοσύμβουλό του, επί θεμάτων Media, Βασίλη Μουλόπουλο. Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο, καθοριστικό ρόλο για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ψυχάρη
– Τσίπρα, έπαιξε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του εκδότη του «Βήματος», Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υπήρξε υπέρμαχος της στρατηγικής συμμαχίας με τον ΔΟΛ.

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το κλίμα ήταν βαρύ, και οι δύο πλευρές περιορίστηκαν στα τυπικά. Λογικό, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί επιθετική στρατηγική απέναντι στους παραδοσιακούς εκδότες και δη τους μετόχους του Mega. Για παράδειγμα, η εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια του Μεγάλου Καναλιού, ξεκίνησε με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της «Αυγής» και του βασικού αρθρογράφου των Νέων, Γιάννη Πρετεντέρη. Πάντως, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει να συναντηθεί με τους εκδότες, δείχνει ότι έχει αποφασίσει να ρίξει νερό στο κρασί του.

Όπως, αποκάλυψε την προηγούμενη βδομάδα η στήλη, καθοριστικό ρόλο για την αλλαγή στρατηγικής, έχει παίξει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος προτρέπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να συναντηθεί με όλους τους εκδότες και καναλάρχες. Έτσι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον μεγαλομέτοχο του Mega, Βαρδή Βαρδινογιάννη, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα δει και το αφεντικό του «Πήγασου» Γιώργο Μπόμπολα. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα επόμενα ραντεβού, σημειώνεται ότι η συνάντηση που έλαβε χώρα στον 6ο όροφο του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, είχε να κάνει με την παρουσία του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε μετωπική σύγκρουση με τον ΔΟΛ.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου