Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΟΛΜΕ: Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.
Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης  και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των
περικοπών και γενικότερα των πολιτικών των μνημονίων που εφαρμόζονται.
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη φιλοξενία 340 παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά:
  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες/όλοι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει, στις Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν, τη συνδρομή τους για το έτος 2012-2013.
  2. Η επιλογή της κατασκήνωσης θα γίνει από τους γονείς, από τους καταλόγους των κατασκηνώσεων που θα ανακοινωθούν  με την πρόσκληση. Καλύπτεται οποιαδήποτε κατασκηνωτική περίοδος επιλεγεί.
  3. Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό των 231 ευρώ για την κατασκηνωτική περίοδο των 11 ημερών (21 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ) και οι γονείς θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 50 ευρώ (4,5 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ). Τα 231 ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που θα δοθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. Για περισσότερες των 11 ημερών επιβαρύνεται εξολοκλήρου ο γονέας. Για παραμονή λιγότερων ημερών από τις 11 θα πληρώνεται το ανάλογο ποσό (21 χ αριθμό ημερών). Μετά το τέλος της διαμονής στην κατασκήνωση οι γονείς πληρώνουν όλο το ποσόν (281 ευρώ), παίρνουν δύο τιμολόγια (ένα με τα στοιχεία της Ο.Λ.Μ.Ε. για τα 231 ευρώ κα ένα για ιδία χρήση των 50 ευρώ.)
  4. Στη συνέχεια, είτε:
                  α) Προσκομίζουν αυτοπροσώπως,
                  β) Στέλνουν στην Ο.Λ.Μ.Ε. με courier,-με δική τους χρέωση-, το πρωτότυπο τιμολόγιο που την αφορά, την πρωτότυπη βεβαίωση της Ε.Λ.Μ.Ε., καθώς και φωτοτυπία της σελίδας με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους, όπου θα κατατεθεί το ποσό των 231 ευρώ.
  1. Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει μέχρι τις 12 Απριλίου 2013 να στείλουν αίτηση (επισυνάπτεται) και απαραίτητα τη βεβαίωση από την αντίστοιχη Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2012-13, καθώς και φωτοτυπία της κάρτας μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε. Η αποστολή θα γίνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: olme@otenet.gr ή με ΦΑΞ: 210-3311338 (με κανένα άλλο τρόπο δεν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).
  2. Η επιλογή των παιδιών, εάν ο αριθμός ξεπεράσει τα 340, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Στην κλήρωση θα υπάρχει και ένας αριθμός επιλαχόντων. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων, ώστε αν υπάρχουν αδέλφια αυτόματα να κληρώνονται και αυτά.
  3. Η κλήρωση θα γίνει μέχρι 26 Απριλίου 2013 και τα ονόματα θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες της Ο.Λ.Μ..Ε (www.olme.gr), του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. (kemete.sch.gr), στο Π.Σ.Δ. και στις άλλες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Μέχρι 15 Μαΐου, αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες.
  4. Μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΞΟΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ για την οικονομική προσφορά τους στην Ο.Λ.Μ.Ε. (21 ευρώ ημερησίως), που επιτρέπει τη συμμετοχή ενός ικανοποιητικού αριθμού παιδιών, για την πρώτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτό το εγχείρημα.
Η Ο.Λ.Μ.Ε. και το ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. από πέρυσι, που αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες για το θέμα αυτό, έκαναν επαφές με το Υπουργείο Παιδείας για να  διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης στις κατασκηνώσεις που λειτουργεί το Υπουργείο. Οι επαφές αυτές δεν είχαν θετική κατάληξη.
Το επόμενο βήμα ήταν η εξασφάλιση δωρεάν θέσεων σε κατασκηνώσεις Δήμων ή άλλων Υπουργείων. Μετά από διερευνητικές επαφές έγινε δυνατή η εξασφάλιση 50 θέσεων για δωρεάν φιλοξενία παιδιών 7-12 ετών στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής.
Για τη φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν εν νέου επαφές με το Υπουργείο για το θέμα αυτό, αλλά πάλι δεν υπήρξε θετική κατάληξη. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από το ταμείο της Ομοσπονδίας.
ΤΟ Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
Σχετικά αρχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου