Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Νέα θερμή συνάντηση Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου Α' Οι σχέσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών αποτελούν ιστορικές στιγμές για τον Χριστιανικό κόσμο

Νέα θερμή συνάντηση Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου Α'Μετά το τετ-α-τετ δείπνο του Πάπα Φραγκίκου με τον  Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Βατικανό, την παραμονή της ενθρόνισης του , οι δύο θρησκευτική ηγέτες είχαν σήμερα μια κατ ιδίαν συνάντηση, η οποία έγινε το μεσημέρι σε πολύ θερμό κλίμα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τον ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι (η επίσημη πρόσκληση θα αποσταλεί στο Βατικανό δια της προβλεπόμενης διπλωματικής οδού), ενώ του πρότεινε να μεταβούν από κοινού στα Ιεροσόλυμα, για τα 50 χρόνια από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Πίο Στ', που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του
1964.
Ο ποντίφικας δέχθηκε άμεσα, με ιδιαίτερη χαρά, και τις δυο προσκλήσεις.
Παράλληλα, οι δυο ιεράρχες πρόκειται να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ συμφώνησαν, μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να εγκαινιάσουν μαζί, το 2015, την έκθεση αφιερωμένη στο Άγιο Όρος, η οποία θα φιλοξενηθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.
Οι σχέσεις των δύο θρησκευτικών ηγετών αποτελούν ιστορικές στιγμές για τον Χριστιανικό κόσμο.
Μετά την τελετή της ενθρόνισης του την Τρίτη, ο ποντίφικας δέχθηκε  τους αρχηγούς των άλλων χριστιανικών δογμάτων και των υπολοίπων θρησκειών. Τα ευαγγέλια αναγνώστηκαν στα Ελληνικά, ως ένδειξη σεβασμού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ σήμερα,ο κ. Βαρθολομαίος ανέγνωσε την προσφώνησή του προς τον πάπα Φραγκίσκο,  εξ ονόματος όλων των άλλων ορθόδοξων προκαθημένων που ήταν παρόντες στο Βατικανό.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου