Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σκόπιμα αγνόησαν τις εξελίξεις - οι επιπόλαιοι και ασυνείδητοι!



Οι δηλώσεις πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων στη διάρκεια της κυπριακής κρίσης και η σκληρή στάση που κράτησαν μέχρι τέλους οι εταίροι και οι δανειστές αποδεικνύουν πως – όσες «συναντήσεις κορυφής» τύπου Τσίπρα-Καμμένου και αν πραγματοποιηθούν – δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να βγει σε καλό το περίφημο «ηρωικό όχι» της Κύπρου.

Όπως πάντα αποδεικνύεται, τα δεύτερα σχέδια είναι πάντα χειρότερα από τα πρώτα.

Την Κυριακή, ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών αποκάλεσε ξεκάθαρα την κυπριακή οικονομία «οικονομία – καζίνο», με την οποία «πρέπει να τελειώνουμε».

Και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσίευε την πληροφορία πως ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Γκέρχαρντ Σίντλερ, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, είχε αναφέρει πως το 40% της κίνησης
κεφαλαίων από την Ρωσία στη Γερμανία είναι μαύρο χρήμα ή προϊόν ξεπλύματος.

Την ίδια ώρα, στελέχη επιχειρήσεων ανέφεραν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «deutsche-wirtschaft-nachrichten.de», πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζε για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο πριν από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη.

Αν όλα αυτά είναι αλήθεια – και η επιμονή της κυπριακής ηγεσίας να συμπεριλάβει τους πάντες στο κούρεμα για να μην δυσαρεστηθούν οι ξένοι καταθέτες αυτό δείχνει – τότε τι ακριβώς υπερασπίζονται οι υπερασπιστές του «Όχι»;

Στην πραγματικότητα, οι επιπόλαιοι και επικίνδυνοι αυτοί άνθρωποι (Τσίπρας και Καμμένος), (που τόσο οι ίδιοι, όσο και οι βουλευτές τους, αλλά και οι υποστηρικτές τους είτε μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο, είτε μεταξύ των συνταξιούχων, συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους μέσω του τρισκατάρατου μνημονίου), εμφανίστηκαν να επικροτούν μια άποψη που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στην πλήρη οικονομική καταστροφή της Κύπρου, αλλά και σε εθνικές περιπέτειες τον ελληνισμό.

Τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που προβάλλουν αυτούς τους κυρίους και τους παρακολουθούν στις περίεργες ακροβασίες τους, επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν χάρη στο μνημόνιο – διαφορετικά δεν αντιλαμβάνομαι από ποιες τράπεζες θα λάμβαναν δάνεια, από ποιες επιχειρήσεις θα συνέχιζαν να λαμβάνουν διαφημίσεις, από πού θα εισέπρατταν και οι ίδιοι τους μισθούς τους.

Πρότειναν, λοιπόν, αυτοί οι επικίνδυνοι άνθρωποι, να απομακρυνθεί η Κύπρος από το ευρώ και την ΕΕ, τη στιγμή ακριβώς που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται την ευρωπαϊκή ασπίδα για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

Έφθασαν στο σημείο να λένε (στον παραζαλισμένο κόσμο), πως η Ελλάδα έπρεπε να δώσει στην Κύπρο 2 δις ευρώ από τον δικό της ELA, τον μηχανισμό που παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες, κάνοντας πως δεν γνωρίζουν πως ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται μόνο για την χώρα που έχει τα ποσά αυτά στη διάθεσή της, δεν διατίθεται σε υποκαταστήματα, αλλά μόνο σε θυγατρικές, τα κυπριακά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είχαν χρηματοδοτηθεί από τον κυπριακό ELA – αλλά παρ’ όλα αυτά ανακεφαλαιοποιήθηκαν κατά τα δύο τρίτα από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών – και η επενδυτική τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε κανονικά από τον ελληνικό ELA.

Τα έλεγαν όλα αυτά, την ώρα που η Τουρκία αναθαρρούσε και επανερχόταν στις απειλές της, μιλώντας για «φαντασίωση», όσον αφορά στην πρόθεση της Λευκωσίας να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο υπέρ του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει «μονομερή» αξιοποίηση από το «νότιο τμήμα».

Είναι τόσο επικίνδυνοι, που δεν έλαβαν υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή:

-Η Τουρκία αποκατέστησε τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όταν, στις 22 Μαρτίου, ο Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγγνώμη του Νετανιάχου για τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, το 2010.

-Μια μέρα νωρίτερα, η Τουρκία είχε κλείσει το σοβαρότερο μέτωπό της, με την κατάπαυση του πυρός που ο Οτσαλάν επέβαλε στους Κούρδους του ΡΚΚ, κάτι που έγινε δεκτό με ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Ντιγιάρμπακιρ. Ο πόλεμος αυτός κρατούσε απασχολημένη την Τουρκία από το 1984 και έχει στοιχίσει 40.000 ζωές.

-Η Ρωσία αντέδρασε μεν με σφοδρότητα στις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά έκλεισε την πόρτα στη Λευκωσία, της οποίας ο υπουργός των Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής είχε προηγουμένως βρεθεί για τέσσερις ημέρες επαίτης στην αυλή του τσάρου – αλλά αυτό κατά τους δύο επικίνδυνους ανθρώπους, Τσίπρα και Καμμένο – αποτελεί «περήφανη στάση».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ ήταν σαφής: «Το πρόβλημα της Κύπρου πρέπει να επιλυθεί πρώτα από την ίδια την Κύπρο, από την ΕΕ, αφού η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και μόνο σε τρίτη σειρά στο πρόβλημα της Κύπρου μπορούν να συμμετάσχουν άλλα κράτη, που για διάφορους λόγους έχουν εκεί το πλέγμα, κάποια ποικιλία συμφερόντων τους».

Και όχι μόνο αυτό! Ο Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του της 21ης Μαρτίου, ότι σχετικά με την προσφορά της Κύπρου για τα υποθαλάσσια οικόπεδα φυσικού αερίου, «πρώτον δεν καταλαβαίνω καλά την αξία τους και, κατά δεύτερον, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκεί ιδιαίτερα προβλήματα με την Τουρκία. Γι' αυτό, το λέω άλλη μια φορά ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα για συζήτηση, αλλά, φυσικά, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε οποιεσδήποτε ιδέες οι οποίες προέρχονται από τους Κυπρίους, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τα επιχειρήματά τους».

-Η Ρωσία (και ο Πούτιν προσωπικά) έχει δώσει μεγάλη μάχη κατά της ρωσικής κλεπτοκρατίας και των Ρώσων ολιγαρχών για να χολοσκάσει για τα χρήματα που αυτοί έχουν φυγαδεύσει στις κυπριακές τράπεζες – πολλούς από τους οποίους έχουν φυλακίσει ή εξορίσει.

Λέτε οι Ρώσοι να χάλαγαν τις σχέσεις τους με την ΕΕ και το Βερολίνο για το χρήμα αυτών που κατάκλεψαν τα ταμεία της πρώην ΕΣΣΔ;

Ακόμη και για την χαλάρωση των όρων του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, ο Ρώσος υπουργός των Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ είπε, στις 22 Μαρτίου, πως περιμένει την απόφαση των Ευρωπαίων.

Είπε επίσης πως οι Ρώσοι επενδυτές δεν… εκδήλωσαν κανένα ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και την εξαγορά κυπριακών τραπεζών.

Όλα αυτά είχαν ξεκαθαριστεί και είχαν γίνει γνωστά από τις 22 Μαρτίου.

Όταν στις 24 Μαρτίου συνεχίζεις να μπουρδολογείς, σημαίνει ότι είσαι είτε πολύ επιπόλαιος, είτε πολύ ασυνείδητος, είτε και τα δύο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου