Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κύριλλος: Συμπάσχουμε με τους αδελφούς μας Κυπρίους

newego LARGE t 1101 54180292 type12128Τη συμπαράστασή του προς Κυπρίους και Ελληνες, που υποφέρουν από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, κατά το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο προς τιμήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας.

«Πονάμε να βλέπουμε τους χιλιάδες Κυπρίους αδελφούς μας να ευρίσκονται όμηροι της τραπεζικής κατάρρευσης και αναγκάζονται να δεχθούν τις προτάσεις των διεθνών οικονομικών θεσμών διά την οικονομική βοήθεια», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, πλαισιωμένος από εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης,
των Αρχών της Μόσχας, της ρωσικής Ιεράς Συνόδου, ομογενείς, ξένους Πρέσβεις και δημοσιογράφους, προσκεκλημένους του Πρέσβη της Ελλάδας Μ.Σπινέλλη.
Στην αντιφώνησή του ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εγκωμίασε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας σε καιρούς κρίσης και αναφέρθηκε στην οικονομική συνδρομή, που παρέχει η ρωσική Εκκλησία, χαιρετίζοντας και τις προσπάθειες να αυξηθούν οι προσκυνηματικές περιηγήσεις Ρώσων πολιτών προς την Ελλάδα.
Το δείπνο με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας πραγματοποιείται για 19η συνεχόμενη χρονιά, με εξαίρεση την περσινή, λόγω της ψύχρανσης των σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας με την ελληνική Πολιτεία λόγω της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία. (ethnos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου