Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο- Πλήθος κόσμου έξω από το προεδρικό μέγαρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης επέστρεψε στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες περίπου στις 8 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία πολίτες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση που Eurogroup.

Γύρω στα 150 άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από την είσοδο του Προεδρικού, με συνθήματα όπως «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση - ξεσηκωμός η λύση».

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλάβει και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ στο χώρα της διαμαρτυρίας βρίσκεται και αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών
που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδιο ενάντια στο Μνημόνιο.

Ήδη από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αναστασιάδης είχε μια πρώτη επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Eurogroup για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.

Η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Κύπριος πρόεδρος προτίθεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει το σώμα, για να περάσουν τα νομοσχέδια που συμφωνήθηκαν, έτσι ώστε να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

Εάν τα κείμενα των νομοσχεδίων που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα για την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup κατατεθούν απόψε στη Βουλή, αύριο το απόγευμα θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για να περάσουν τα κείμενα των σχεδίων νόμου, θα απαιτηθεί το 75% των ψήφων στην κυπριακή Βουλή.

Εξάλλου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και στην Κεντρική Τράπεζα, υπό τον διοικητή της, Πανίκο Δημητριάδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπορικών τραπεζών. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η απόφαση του Eurogroup σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων, υπό μορφή εφάπαξ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου