Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τι έλεγε ο Τσίπρας για τον Καραμανλή...πριν μας τρελάνουν μερικοί

Ο Καραμανλής είναι υπερασπιστής των τραπεζών και των πολιτικών βίας!

Να θυμηθούμε μερικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το 2009 για τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήριζε ούτε λίγο, ούτε πολύ...
«υπερασπιστή των τραπεζών» και «δημιουργό της πολιτικής βίας» γιατί η ιστορία "βία είναι το κόψιμο των συντάξεων" είναι παλιά και μόνιμη καραμέλα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και το 2009 όπου όλα ήταν ειδυλλιακά

Δημοσίευμα στην εφημερίδα Το Βήμα / 9 Απριλίου 2009

Ο πρωθυπουργός ασκεί πολιτική που γεννά βία, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας

«Ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, για το «αν προτίθεται να καταδικάσει την πολιτική που γεννά τη βία», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξής του για το περιβάλλον.«Ο πρωθυπουργός
δεν δείχνει τόσο κουρασμένος, όταν είναι να υπερασπιστεί τους τραπεζίτες και την πολιτική τους. Δεν βλέπει την τυφλή βία, που καλλιεργεί αυτή η πολιτική με τις κατασχέσεις, τα πανωτόκια και τα άλλα μέτρα που λαμβάνονται; Θα καταδικάσει ο πρωθυπουργός την πολιτική, που γεννά τη βία; Όχι, γιατί αυτός την ασκεί», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ενόψει των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει σε δημόσια συζήτηση «για να φανεί ποια είναι η πολιτική που γεννά τη βία και ποια η πολιτική που δίνει διεξόδους. Τις σπασμένες βιτρίνες και τη βία τις καταδικάσαμε αρκετά. Φτάνει πια». 

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι εφαρμόζει σχέδιο επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων, που έχουν πάει προς το ΛΑΟΣ, καλλιεργώντας την κοινωνία, τη βία και το φόβο, ενώ σε ό,τι αφορά το περιβάλλον υποστήριξε ότι «τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, έχουν την πολιτική 'του real Estate'». 

Για τη θέση της παράταξής του επί του θέματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «η ριζική ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας, σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της σύμμετρης ανάπτυξης, μέσα από κοινωνική συμφωνία, δημοκρατική συμμετοχή και διαρκή έλεγχο». 


Για τη ΝΔ υποστήριξε ότι «συνεχίζει να παραχωρεί, αγνοώντας τη νομιμότητα δημόσιο φυσικό πλούτο σε μεγαλοεπιχειρηματίες και στην Εκκλησία» και κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για «περιβαλλοντοκτόνο πολιτική», αναφερόμενος ειδικότερα στα μεγάλα έργα της Ολυμπιάδας, την επιχείρηση αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος και τη διάλυση των μηχανισμών ελέγχου, καθώς και την «εκχώρηση δημόσιου φυσικού πλούτου σε ιδιώτες». 

 
 http://dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου