Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τρέξτε στην Κουμουνδούρου να εισπράξετε»

Μετά τις προτάσεις Τσίπρα για τη φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», μπορούμε όλοι να αναφωνήσουμε «Ζήτω ο νέος Ιησούς».
Να μας το θυμηθείτε: Ο Τσίπρας θα κάνει το νέο θαύμα της Κανά. 
Θα μετατρέψει τις πέτρες σε χρυσάφι και θα θρέψει όλη την Ελλάδα με ένα καλάθι ψάρια.

Στα σοβαρά τώρα. Οι προτάσεις που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς είναι αποτέλεσμα μελέτης των οικονομολόγων του κόμματος. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και λοιποί κάθισαν κάτω και έφτιαξαν ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο και παρουσίασαν. 
Είχαν όμως ξεχάσει να αναφέρουν και αριθμούς. Σκόπιμα ξέχασαν να
αναφέρουν τις πηγές των εσόδων για το κράτος. Δεν έκαναν αυτό που λέμε ποσοτικοποίηση των μέτρων.

Όμως, αυτό δεν είναι πρόγραμμα. Κατάλογος σε εστιατόριο είναι στο οποίο μάλιστα παραγγέλνεις χωρίς να ξέρεις τι θα πληρώσεις. 
Πληρωμένη, λοιπόν, και η απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο χαρακτήρισε ανεδαφικές, απροσδιόριστου κόστους και ημιτελείς» τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ως κοινό παρονομαστή «την αλήστου μνήμης αντίληψη “λεφτά υπάρχουν”, τα οποία τα εντοπίζει στη φοροδιαφυγή και τη φοροαπαφυγή, χωρίς όμως να λέει πόσα είναι, πόσα θα πάρει, πότε και πώς».

«Λέει ότι θα καταργήσει φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις κ.λ.π. 
Ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργήσει; Μήπως αυτές που είναι για τους αγρότες, για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, ή τις δωρεές; 
Λέει θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις και προβάλλει την λαϊκίστικη αντίληψη θα τα πάρουμε από τους πλούσιους. 
Ξεχνά ή αγνοεί ότι, σήμερα, το 3% των φορολογουμένων που έχουν το 15% των εισοδημάτων, πληρώνουν το 35% των φόρων. 
Δηλαδή, οι πλούσιοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουν όλους τους φόρους;» διερωτάται και καλεί επίσης την Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίσει πόσο φόρο θα βάλει στις καταθέσεις και σε τι ύψος θα είναι ο φόρος των ακινήτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα που -σύμφωνα με επίσημες σημερινές παραδοχές τους- δεν είναι το τελικό, αναφέρεται σε σχεδιαζόμενους φόρους που δεν αποκαλύπτονται, σε νεφελώδεις προθέσεις και σε αντιαναπτυξιακούς σχεδιασμούς. 
Το χειρότερο είναι ότι το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη πρότασή τους, θα καλυφθεί με άλλα μέτρα» τονίζει επίσης το υπουργείο Οικονομικών.






http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου