Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Την Πέμπτη ανοίγουν Κύπρου και Λαϊκή, από αύριο οι υπόλοιπες

Βαρύ το κλίμα στην Κύπρο ενόψει του διαγγέλματος που προτίθεται ν' απευθύνει σε λίγη ώρα από το Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Αναστασιάδης. Οι Τράπεζες, με εξαίρεση Κύπρου και Λαϊκή, θ' ανοίξουν κανονικά από αύριο, "χωρίς περιορισμούς" όπως ανεπισήμως διευκρινίζει πηγή από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Σε ό,τι δε αφορά στις δυο επίμαχες, αυτές θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστούν δυο εργάσιμες για να προσαρμοστεί το λογισμικό τους σύστημα, μετά την απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Στο μεταξύ αναμένεται κάποια επίσημη ανακοίνωση σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με τα
υποκαταστήματα που πρόκειται ν' απορροφηθούν από την Ελλάδα...

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον μαραθώνιο διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι έκλεισε μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την κυπριακή οικονομία και υπογράμμισε ότι η χώρα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία, θέτοντας τις βάσεις για μια ελπιδοφόρα αρχή. Ερωτηθείς για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα «το θέμα έχει κλείσει».
Διευκρίνισε ακόμη ότι η παροχή άμεσης ρευστότητας από την ΕΚΤ θα μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία επωμίζεται σημαντικό βάρος της κυπριακής οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η μεταφορά της Λαϊκής Τράπεζας θα πάρει κάποιο χρόνο και ότι στόχος είναι «να μεγιστοποιηθούν τα θετικά και να περιοριστούν τα αρνητικά». 
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου