Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το είδαμε κι αυτό... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ελληνικής ΑΟΖ για να μην… “αποκλειστεί η Τουρκία”


 
Κι αυτοί με την τρελάρα τους... γεμίζουν την κοιλάρα τους...  

Επάγγελμα ανθέλληνας..

Διαβάστε το συνοθύλευμα ακροαριστερών σκέψεων..


Η Διεθνής Εργατική Αριστερά, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύσσει τις θέσεις της για την Ελληνική ΑΟΖ, καταδικάζοντας τον… “αποκλεισμό της Τουρκίας”.

Δείτε την επίσημη θέση μια συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, για το μείζον θέμα της ΑΟΖ: 

«Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου (τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα) για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και για την οριοθέτησή της, έχει κοντά ποδάρια.

Το διεθνές δίκαιο είναι η αποκρυστάλλωση του «δίκαιου του ισχυρότερου», δηλ. των μεγάλων ιμπεριαλισμών του πλανήτη και όχι ένα «φυσικό δίκαιο».

Η εφαρμογή όσων προβλέπονται για τις ΑΟΖ σε τόσο στενές περιοχές όπως το Αιγαίο, θα σήμαινε όχι μόνον θαλάσσιο αποκλεισμό της Τουρκίας, αλλά επέκταση του δικαιώματος εκμετάλλευσης εκ μέρους της Ελλάδας μέχρι… τα περίχωρα της Άγκυρας: 
Η ΑΟΖ φτάνει τα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της κάθε χώρας.

Γι’ αυτό και πολλοί στην Ελλάδα πιστεύουν ότι κανένα διεθνές δικαστήριο δεν θα δικαιώσει τις διεκδικήσεις της Αθήνας αγνοώντας την τεράστια ακτογραμμή της Τουρκίας”…
«Τι συμφέρον έχει η ελληνική εργατική τάξη, ειδικά στις μέρες μας, να διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο θαλασσών και κοιτασμάτων από άλλες χώρες, εφόσον ξέρουμε ότι ούτε ψίχουλο από αυτά τα «κέρδη» δεν πρόκειται να φτάσουν στο τραπέζι της;»
«Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπάρχει νομιμότητα στο διεθνές δίκαιο, η νομιμότητα αυτή εξαφανίζεται τη στιγμή που αρχίζει η συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ”. 





http://www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου