Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας – Σκοπίων για το Μάκη Ψωμιάδη

z fyrom sΗ υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη σχετικά με το ζήτημα της έκδοσής του στην Ελλάδα από τις αρχές των Σκοπίων για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21 εκατ. ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ, τείνει να λάβει χαρακτηριστικά εμπλοκής σε δικαστικό επίπεδο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης που αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος γι' αυτή την υπόθεση, εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις αρχές των Σκοπίων, όχι όμως για τη συγκεκριμένη δικογραφία.
Έτσι, δεν μπορεί να δικαστεί για την κακουργηματική κατηγορία της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ και η δίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη αναβάλλεται συνεχώς.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει υποβάλει μέχρι σήμερα τουλάχιστον τρεις φορές το φάκελο της υπόθεσης στις αρμόδιες αρχές των Σκοπιών, προκειμένου να λάβει απάντηση για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα προσκρούει στην άρνηση των Σκοπίων να απαντήσει. Έτσι, έχει ενημερώσει
ήδη τόσο για τη σιωπή των Σκοπίων όσο και για τις ενέργειές της την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.
Στόχος είναι να εξαντληθούν όλα τα μέσα, για να υπάρξει απάντηση από τις αρχές των Σκοπίων.

Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων και πρόσφατα μάλιστα είχε μεταχθεί στο Εφετείο, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία.
Μάλιστα, μετά την απολογία του για τη συγκεκριμένη κατηγορία αφέθηκε ελεύθερος, αλλά οδηγήθηκε και πάλι στον Κορυδαλλό για τις υπόλοιπες (κακουργήματα), για τις οποίες έχει προφυλακιστεί. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου