Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος: «Δεν μπορούν να αλλοιώνουν πτυχές της ελληνικής ιστορίας»

«Δεν μπορούν να αλλοιώνουν πτυχές της ελληνικής ιστορίας»Τι απαντά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος στα μαθήματα ιστορίας που θα κάνει η Χρυσή Αυγή
«Δεν μπορούν να αλλοιώνουν πτυχές της ελληνικής ιστορίας», υποστηρίζει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος με αφορμή την απόφαση της Χρυσής Αυγής να κάνει μαθήματα ιστορίας σε νέους.

Μετά την κατήχηση των παιδιών και το σάλο που επικράτησε γύρω από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που έδειχναν μέσα στα γραφεία τοπικής οργάνωσης να κάθονται νέα παιδιά, ανήλικα όλα, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε, όπως είχε ανακοινώσει άλλωστε, να
παραδίδει μαθήματα ιστορίας στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων στην Κρήτη.

Και για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση: «Στα σύγχρονα Ελληνικά (;) σχολεία το μόνο που δεν γίνεται είναι… μάθημα και το κράτος βάζει τα δυνατά του για να δηλητηριάζει όσο καλύτερα μπορεί τις παιδικές ψυχές. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην συνεχή διαστρέβλωση της Αλήθειας και στα ρυπαρώδη ψεύδη που το μόνο που κάνουν είναι να μεγαλώνουν ανθέλληνες», αναφέρεται.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανένας δεν δικαιούται να κάνει αντιποίηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού. Στην προκειμένη περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι αλλοιώνονται οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας, όπως σχεδιάζει το συγκεκριμένο κόμμα, με εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Εμείς θα είμαστε αντίθετοι με τη δραστηριότητα αυτή γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιστορικές αναλύσεις από το συγκεκριμένο χώρο εμπεριέχουν κάποιες ακρότητες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου