Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζεται ο Δήμος Θάσου να «σώσει» την εφορία του νησιού

Ετοιμάζεται ο Δήμος Θάσου να «σώσει» την εφορία του νησιούΟ Δήμος Θάσου μαζί με άλλους δήμους νησιών της χώρας ετοιμάζονται να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία θα ζητούν από το υπουργείο οικονομικών να μην καταργηθούν οι εφορίες στα νησιά, όπως το υπουργείο προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα για την εφορία της Θάσου με τα όσα ισχύουν σήμερα, η υπηρεσία θα λειτουργήσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από τη Δευτερα 18 Μαρτίου πρέπει να λειτουργήσει στο διοικητήριο της Καβάλας.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, Πεποίθηση των δημάρχων των νησιών είναι ότι αυτή η απόφαση δε θα υλοποιηθεί. Ίδιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην εφορία της Θάσου και τη Θάσο γενικότερα.
Οι δήμαρχοι των νησιών συνεννοούνται, θέλουν να προλάβουν τις καταληκτικές ημερομηνίες της ερχόμενης εβδομάδας, να δεσμεύσουν μια και έξω το υπουργείο ώστε οι εφορίες στα νησιά να μην κινδυνέψουν ούτε τώρα, στα μέσα Μαρτίου, ούτε σε νεότερη ημερομηνία. Όσο για τη λειτουργία της
εφορίας στην Καβάλα, η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό έχει ομαλοποιηθεί, αφού είναι γνωστό ότι λειτουργούν μαζί εφορίες της Καβάλας, της Χρυσούπολης και της Ελευθερούπολης.
Επειδή όμως δεν εξυπηρετούν όπως θα έπρεπε τους φορολογούμενους τα κέντρα εξυπηρέτησης στην Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη, οι πολίτες από διάφορα σημεία των επαρχιών Νέστου και Παγγαίου, βρίσκονται συχνά για τη διεκπεραίωση υπόθεσής τους στον 1ο και 2ο όροφο του διοικητηρίου.
Στην εφορία της Καβάλας δεν έχουν πληροφορίες για το τι θα γίνει με την εφορία της Θάσου. Περιμένουν οδηγίες από το υπουργείο. Από πλευράς χώρων πάντως η εφορία στο διοικητήριο είναι έτοιμη, αν χρειασθεί κι αν οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο, να υποδεχθεί υπαλλήλους κι αρχεία από το Λιμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειασθεί και πάλι η εφορία να μείνει κλειστή για λίγες ημέρες μέχρι να γίνει η μετακόμιση κι η εγκατάσταση των νέων υπαλλήλων στον 1ο και τον 2ο όροφο του διοικητηρίου. 
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου