Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σκαραμαγκάς υποβρυχίων καταστροφών

Την ώρα που η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι καταβάλλει προσπάθειες, δεν μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, σαπίζουν στα πρώτα τα τρία υποβρύχια κλάσης «214» για τα οποία οι Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ!

Το πρόβλημα διευρύνεται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις πριν από λίγες ημέρες η κατασκευάστρια εταιρία των μπαταριών απέστειλε επιστολή στη διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην οποία επισημαίνει ότι δεν αναλαμβάνει πλέον καμία εγγύηση για τις μπαταρίες των υποβρυχίων.

Και αυτό γιατί η φόρτιση των μπαταριών των υποβρυχίων γίνεται πλημμελώς, αφού στον Σκαραμαγκά υπάρχει πλέον προσωπικό ασφαλείας και δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για τη
συγκεκριμένη διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν το προσωπικό αυτό είναι απλήρωτο εδώ και, περίπου, έναν χρόνο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι κάποιες μπαταρίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και το κόστος για την αποκατάστασή τους είναι μεγάλο.

Κάθε υποβρύχιο διαθέτει τέσσερις μπαταρίες με το κόστος τους να φθάνει τα 10.000.000 ευρώ. Εδώ και χρόνια, που τα τρία γερμανικά υποβρύχια περιμένουν πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ναυπήγησής τους, έχουν υποστεί φθορές σε σημαντικό βαθμό και, όπως καταγγέλλεται εκ των έσω, αυτές μπορεί να ξεπερνούν και τα 50.000.000 ευρώ.

Ο Ισκαντάρ Σάφα, τον οποίον ο «ύπαρχος του Τιτανικού» και σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παρουσίασαν σαν σωτήρα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έχει σταματήσει εδώ και έξι μήνες να πληρώνει τα έξοδα ασφάλισης των υποβρυχίων. Τι σημαίνει αυτό; Οτι όποιες ζημιές ή φθορές παρουσιάζονται στα υποβρύχια θα τις χρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο, οι Ελληνες φορολογούμενοι. Κι αυτές είναι ήδη πολύ μεγάλες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τα υποβρύχια να χάσουν κατά πολύ την αξία τους.

Αδιαφορώντας πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας μετέφερε τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων στο εξωτερικό και περιμένει πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να δώσει λύση στο πρόβλημα: Να αρχίσει δηλαδή να του δίνει τα λεφτά που προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε μαζί με τον Βενιζέλο για την παράδοση των τριών και τη ναυπήγηση δύο ακόμη, αντί του ποσού του 1,3 δισ. ευρώ.
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου