Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αντέχει μέχρι την απευθείας άνοδο; Κάρτες, κούραση αλλά και το οικονομικό

Αντέχει μέχρι την απευθείας άνοδο; Κάρτες, κούραση αλλά και το οικονομικό
Ο ΑΟΚ κλαίει τους 2 βαθμούς που πέταξε με τον Εθνικό Γαζώρου, αν τους είχε θα ήταν 1 βαθμό πίσω από τη Λάρισα που είναι στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς.
Τώρα έχει 36. Δεν είναι καθόλου μακριά. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που έχουν από 35 έως και 40 βαθμούς.
Σαφώς η ομάδα πείθει ότι μπορεί να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν που κάνουν τη διαφορά. Οι ισορροπίες είναι λεπτές.
Ο ΑΟΚ πάντως πρέπει να ξεπεράσει τρία πράγματα. Τα δυο τα ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη που ακολούθησε μετά το ματς με την Παναχαϊκή.
Είναι οι κάρτες και η κούραση. Ο τρίτος παράγοντας είναι το οικονομικό.
Ο ΑΟΚ δέχεται πολλές κάρτες. Στο ματς με την Παναχαϊκή δεν αγωνίστηκαν ο Τάσιτς και ο Ντουτσαρίδης. Στο ματς με το Θρασύβουλο δε θα παίξουν τέσσερεις βασικοί. Εκτός από Τάσιτς και
Ντουτσαρίδη, δηλώθηκαν να εκτίσουν ο Μαραγκός και ο Εν Ντιαγιέ.
Τους θέλει όλους αυτούς ο Παπαδόπουλος για τα ματς φωτιά που ακολουθούν μετά το παιχνίδι με την ομάδα της Φυλής. Οι κάρτες αλλάζουν κάθε εβδομάδα την ενδεκάδα. Δυστυχώς είναι αναγκασμένος ο προπονητής να διαφοροποιεί τα πλάνα του. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σαφώς τη βλέπουμε μπροστά μας. Αυτό έχει να κάνει με τη μικρή χρονικά προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι αλλά και με παίκτες που ήρθαν το Γενάρη αλλά είχαν να παίξουν αρκετό καιρό. Με τη μια μπήκαν στα βαθιά. Μάλιστα προσπαθούν και βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό.
Είναι σίγουρο ότι χρειάζονται κάποιες ανάσες, ορισμένοι βασικοί παίκτες. Υπάρχουν όμως εύκολα παιχνίδια;
Οσον αφορά το οικονομικό, δεν υπήρχαν θετικές εξελίξεις την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλλον πολύ δύσκολα, θα έχουμε πληρωμές και την εβδομάδα που διανύουμε. Το θέμα με το νέο επενδυτή έχει τελειώσει. Ο ΑΟΚ σχεδιάζει με το προηγούμενο καθεστώς.
Επίσης συνεχίζεται η προσπάθεια του ερασιτέχνη με τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που όμως δε μπορεί να φέρει θεαματική αλλαγή. Είναι μια ένδειξη συμπαράστασης αλλά τα λεφτά που χρειάζονται είναι πολλά περισσότερα.
*Διαφορετικός ΑΟΚ από το Γενάρη και μετά
Είναι γεγονός ότι ο ΑΟΚ από το Γενάρη και μετά δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο, προς το καλύτερο. Το Γενάρη και λίγο πριν αποχώρησαν παίκτες που πάνω τους βασίστηκε η ομάδα στο ξεκίνημα αλλά και στη διάρκεια.
Μιλάμε για τον Ντιέ, τον Μοκάκε και τον Ενσαλίβα. Τελικά με τη νέα μορφή της ενδεκάδας, ο ΑΟΚ είναι περισσότερο παραγωγικός. Μετά το 1-1 μέσα στον Βύζαντα Μεγάρων όπου είχε σκοράρει ο Χλωρός, πήρε το όπλο του ο Εν Ντιαγιέ.
Φάνηκε η απουσία του στους πρώτους μήνες που ενώ ήταν εδώ στην Καβάλα, δεν μπορούσε να παίξει με το πρόβλημα στο δελτίο του.
Ο Εν Ντιαγιέ σκόραρε στο 1-0 επί του Φωκικού, στο 3-0 με τη Επανομή, στο 1-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο 2-0 μέσα στα Γιαννιτσά, στο 2-2 με τον Εθνικό Γαζώρου και στο 2-1 με την Παναχαϊκή. Είναι ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΚ με 6 γκολ.
Δεν πέτυχε γκολ με τη Λάρισα, με τον Παναιτωλικό και με την Καλλιθέα.
Επίσης σημαντική είναι η βοήθεια του Πάτο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι με 2 γκολ, το ένα με την Καλλιθέα και το άλλο με την Κεραμωτή.
Ο ΑΟΚ μέχρι το ματς με τον Βύζαντα είχε πετύχει συνολικά 9 γκολ. Αυτό σε 14 αγώνες, που έδωσε στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα μέχρι το ματς με την Παναχαϊκή πέτυχε 13 γκολ. Μιλάμε για 10 αγώνες.
Φαίνεται καθαρά η διαφορά. Επίσης στα 14 πρώτα παιχνίδια δέχθηκε 11 γκολ και στα υπόλοιπα 10, μόλις 6. Η βελτίωση είναι και στην άμυνα. Στα 14 πρώτα ματς πήρε 16 βαθμούς ενώ βάζουμε μέσα και το ρεπό. Στα υπόλοιπα 10 μετά το ματς με το Βύζαντα, πήρε 20 βαθμούς. 6 παραπάνω αλλά και με 4 παιχνίδια, πιο λίγα.
Ο Κοτίτσας είναι ο 11ος παίκτης του ΑΟΚ που σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα.
Εχουμε το αυτογκόλ του Μουσικάκη( Εθνικός Γαζώρου) και οι παίκτες του ΑΟΚ, που έχουν βρει δίχτυα είναι οι: Εν Ντιαγιέ 6, Ντουτσαρίδης 2, Ντιέ 2, Πλιάγκας 2, Πάτο 2, Αναστασόπουλος 1, Μοκάκε 1, Ενσαλίβα 1, Ντόσης 1 και Κοτίτσας 1. Εντύπωση προκαλεί η αφλογιστία του Ντος Σάντος που δεν έχει βρει δίχτυα για την ώρα. Πάντως ο Βραζιλιάνος είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τον πρώτο καιρό.
Από αυτούς ο Αναστασόπουλος έφυγε για την ΑΕΚ, ο Μοκάκε για τη Βέροια, ο Ντιέ για την Ξάνθη.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου