sam_gkazΣυνάντηση 40 λεπτών είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Νωρίτερα ο κ. Μίλερ είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Το ρωσικό ενδιαφέρον επί του παρόντος επικεντρώνεται στους διαγωνισμούς για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ η πρώτη φάση των οποίων ολοκληρώνεται στις 12 Απριλίου. Στην Μόσχα ζητούν καθαρό παιχνίδι, αφού έχουν την νίκη σίγουρη.
Παράλληλα ο επικεφαλής της Gazprom άνοιξε ξανά το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ενώ παράλληλα εκδήλωσε την πρόθεση να προχωρήσει σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στην δημιουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν με
ρωσικό αέριο.
Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα παίξει με πολιτικούς όρους και ότι οι διαγωνισμοί θα κατακυρωθούν σε όποιες εταιρίες ή κοινοπραξίες κάνουν την καλύτερη προσφορά που περιλαμβάνει το τίμημα αλλά και την τιμή εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο.
Το αν θα ξεπαγώσουν οι ελληνορωσικές σχέσεις θα φανεί εντός του μηνός, μιας και εκκρεμούν η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκεί Λαβρόφ, καθώς και η επίσκεψη Σαμαρά στην Μόσχα.
pygmi.gr