Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"Χρειάζόμαστε ισχυρές ΕΔ - Δεν συνορεύουμε με Βέλγιο ή με Ολλανδία"

PapouliasLΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στηρίζει τον επανεξοπλισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και εν προκειμένω την απόκτηση - κατ'αρχήν - δύο φρεγατών FREMM και των 4 ΑΦΝΣ, αφού ενώπιον του Γάλλου υπουργού Άμυνας Ζαν Υβ Λε Ντριάν προχώρησε στην εξής δήλωση:
«Η Ελλάδα είναι σε μια στρατηγική γεωγραφική θέση που πρέπει να έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν συνορεύει με Βέλγιο και Ολλανδία, έχουμε δύστροπους γείτονες και γι’αυτό νομίζω ότι η συνεργασία μας στον τομέα ακριβώς αυτόν που εκπροσωπείτε πολιτικά εσείς, είναι πολύ σημαντικός, ουσιαστικός και ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη που δίνει η Γαλλία σε όλους τους τομείς».

«Άλλωστε συνομιλήσαμε και με τον κύριο Πρόεδρο, τον κ.Hollande, και νομίζω ότι συμπέσαμε και
υπογραμμίσαμε ότι η συνεργασία μας είναι άριστη και εγκάρδια. Δεν είναι χθεσινή, έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και νομίζω ότι μας ενώνουν κοινές πολιτιστικές και πολιτισμικές αξίες, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.
Με τις παραπάνω φράσεις, ουσιαστικά περιέγραψε την έκταση και το είδος της διαχρονικής απειλής που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός από την Τουρκία.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν εφείσθη κολακευτικών σχολίων και για τον Έλληνα υπουργό Εθνικής 'Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο:

«Mεγάλη τιμή, κύριε Πρόεδρε, που σας συναντώ. Καθυστερήσαμε λιγάκι ... αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ καλά (εννοώντας τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο)», είπε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

«Αυτό κατάλαβα και εγώ, μάλλον η καθυστέρηση κάτι τέτοιο σημαίνει», απάντησε ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στην πολύχρονη καθυστέρηση απόκτησης των φρεγατών FREMM για το ΠΝ. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου