Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απερίφραστη πλέον η αμφισβήτηση των επιλογών του Τσίπρα από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον ξεφύγει και στο όνομα της μικροπολιτικής παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα ποντάροντας στην οργή του ελληνικού λαού κατά των Γερμανών και των λοιπών δανειστών.
Είναι δεδομένο ότι αν κάνουν σήμερα δημοσκόπηση σε Ελλάδα και Κύπρο δε θα βρεθεί ούτε ένας που θα στηρίξει τις απόψεις του Σόιμπλε και της Μέρκελ, εκτός ίσως από κάποιους πληρωμένους κονδυλοφόρους και έμμισθους οικονομολόγους. Αυτό ακριβώς επιχειρεί να εκμεταλλευτεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει ψηφαλάκια ως το κόμμα της… αντίστασης και οι επαναστάτες της φακής.
Να δώσουμε 2 δις ρευστότητα στην Κύπρο, αποφάνθηκε ο οικονομολόγος Τσίπρας ώστε να τους στηρίξουμε και να μην εκβιάζονται από τους Ευρωπαίους.
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαίοι εταίροι απόψε, δεν έχουν στόχο μόνο να
διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά «και να εκδικηθούν για το περήφανο ΟΧΙ του κυπριακού κοινοβουλίου».
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας τονίζει την ανάγκη, «τούτες τις κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και τον ελληνισμό, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πέρα και έξω από μικροπολιτικά παιχνίδια» και προσθέτει ότι αποτελεί «εθνικό μας καθήκον να συμπαρασταθούμε στον κυπριακό λαό. Να δώσουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κάθε δυνατή βοήθεια στη κυπριακή κυβέρνηση».
Καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να αποφασίσει άμεσα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο, ώστε τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Σαμαρά να ζητήσει από τη Τράπεζα της Ελλάδος, να παράσχει μέσω του ελληνικού ELA, έκτακτη πρόσθετη ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αρθεί ο εκβιασμός της άμεσης χρεοκοπίας, αλλά και να προστατευτεί ταυτόχρονα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις συνέπειες μιας καταστροφικής απόφασης για την Κύπρο.
Πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αυξάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, δεν συνεπάγεται νέα μέτρα για την Ελλάδα, αποτελεί μικρό μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα και το κυριότερο αποτελεί ηθική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στον κυπριακό λαό, σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
Και ύστερα ο Τσίπρας ξύπνησε. Από πού να τα δώσει η Ελλάδα; από τον ελληνικό ELA; Έχουμε και τέτοιο και δεν το ξέρουμε; Μήπως να βάλει μπροστά τις μηχανές το Νομισματοκοπείο και κρυφά να κόψει ευρώ;
Δεν είναι σοβαρά πράγματα να ακούγονται αυτά από αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασφαλώς κι όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε τους Κύπριους, αλλά δυστυχώς το παιχνίδι είναι έτσι στημένο που αν το κάνουμε με 2 ή 22 δις ευρώ, την άλλη μέρα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει γιατί θα της κόψουν τη χρηματοδοτική ροή. Ετσι είναι τα πράγματα κι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο απλά έχουν ως δεύτερη επιλογή την επιστροφή στη δραχμή και την κυπριακή λίρα.
Ανοιχτή αμφισβήτηση επιλογών
Ο ατέλειωτος βερμπαλισμός του κ. Τσίπρα  επιχειρεί μεταξύ των άλλων να συγκαλύψεις την ευθεία και απερίφραστη πλέον η αμφισβήτηση των  επιλογών του από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ο κ. Γ. Σαπουνάς (μέλος και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος σε αρθρογραφία του στο iskra.gr σημειώνει μεταξύ των άλλων, όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ:
- «οι επιλογές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα – πέρα από το μείζον πρόβλημα της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς αυτές οι πρωτοβουλίες δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα – κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βοηθούν στην υπόθεση της ανατροπής».
- «Η θέση πως “το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα”, η οποία εκφωνήθηκε μεν δημόσια αλλά δεν υπάρχει σε κανένα κείμενοαπόφασης του ΣΥΡΙΖΑ,φαντάζει πως πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο όταν κανείς ακούει αυτές τις ώρες τις δηλώσεις των κύπριων πολιτικών πως η Κύπρος καταστράφηκε αλλά … τουλάχιστον έμεινε μέσα στην ΟΝΕ».
Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο αμφισβητείται και η επιλογή της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς σημειώνεται: «Σ’ αυτή λοιπόν την συγκυρία, όπου η ανάγκη για την αριστερά είναι μεγαλύτερη από ποτέ να αναδείξει τα αιχμηρά χαρακτηριστικά του δικού της ανατρεπτικού, ταξικού εναλλακτικού σχεδίου, (…) ήρθε η πιο παράδοξη και ακατάλληλη επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: η “σύγκλιση” με τους Ανεξάρτητους Έλληνες! Αυτούς που δεν είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν στην Βουλή με τους χρυσαυγίτες, που πρότειναν τον Κ. Καραμανλή ως πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλεγμένο από τον λαό, αυτούς που ονειρεύονται, όπως το πρόγραμμά τους λέει, αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας στην θέση των υπουργών… Σαν νάταν το κερασάκι στην τούρτα μιας σειράς αριστεροδέξιων επιλογών όπως η παρέμβαση στο ίδρυμα Καραμανλή, η κατ’ ουσία “συνδιοργάνωση” του διημέρου με τα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠαΣοΚ γύρω από τον Γ. Αρσένη, την Λ. Κατσέλη αλλά και με το αμερικάνικο ινστιτούτο Levy - όπου ο Α. Τσίπρας δήλωσε ευθαρσώς πως το σύνθημα για Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι ακατάλληλο και μάλιστα στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου! - οι επισκέψεις στους διάφορους μεγαλοεκδότες, ταυτόχρονα με την παρουσία του προέδρου στην κηδεία του Τσάβες και τις κορώνες περί γκάγκστερ - ηγετών του Eurogroup».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου