Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Διάβημα στα Σκόπια για τους βανδαλισμούς

0db5f55fc2295293bab4c578d0bed241 LΣε εκτεταμένο βανδαλισμό του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου, από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ προέβησαν άγνωστοι.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις
καλής γειτονίας.
Σήμερα ο κ.Λαλάκος, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας και ο ακόλουθος Άμυνας, θα μεταβούν σήμερα στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο για να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου