Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κατάφορη αδικία από το Υπουργείο στις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια

1daskala me mathiti thumb307
  
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων
αρ.πρωτ.εξερχόμενου:1900
Νευροκοπίου 18, 11855, Βοτανικός
210 5229990
Προς:
Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κο Παπαθεοδώρου.
Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης, κα Καρδαμίτση.
Ομοσπονία Λειτουργών Μέσης Εκαπίδευσης
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ Π.Ε. 32 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Κύριες Υπουργέ,
Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε επιτέλους η εγκύκλιος μετατάξεων εκπαιδευτικών της
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια, μετά από αναμονή περίπου ενός χρόνου από την αρχική ανακοίνωση και την έκδοση σχετικού ΦΕΚ για το ζήτημα αυτό από το Υπουργείο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο των μετατάξεων, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν - μεταξύ άλλων - όσοι έχουν συμπληρώσει πενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στον κλάδο που υπηρετούν συμπεριλαμβανομένης και της προϋπηρεσίας τους ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μόνο.
Εδώ ακριβώς δημιουργείται το εξής οξύμωρο για τον κλάδο Π.Ε. 32: καθώς είμαστε κλάδος νεοδιόριστων, κανείς δεν έχει συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία ως διορισμένος (οι μοναδικοί διορισμοί του κλάδου έγιναν το 2009 και το 2010).
Η δε προ-υπηρεσία μας ως αναπληρωτών/ωρομισθίων αποκτήθηκε αποκλειστικά απ' την ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και συγκεκριμένα τα Ολοήμερα Σχολεία. Ως εκ τούτου, οι 60 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν πρόκειται να καταληφθούν από κανέναν από εμάς κι έτσι ακυρώνεται επί της ουσίας η διαδικασία μετάταξης του κλάδου ΠΕ32.
Σημειώνουμε ότι οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς της ειδικότητάς μας έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις και ως εκ τούτου τα σχολεία θα μείνουν και πάλι χωρίς εκπαιδευτικούς
Η απάντηση των υπευθύνων του Υπουργείου στο αίτημά μας για έκδοση συμπληρωματικής εγκυκλίου και πάγωμα της διαδικασίας μετατάξεων ως τότε, ήταν σχεδόν εμπνευσμένη απ’το θέατρο του παραλόγου: οι αιτήσεις μας θα εξεταστούν ως αμφισβητούμενες και, εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος διαμαρτυρίας καθώς ο νόμος είναι υπεράνω όλων!
Για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες του Υπουργείου εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς, απαξιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Ζητούμε εκ νέου, από εσάς που υπογράφετε την εγκύκλιο και νομιμοποιείτε την διαδικασία να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα μας για τροποποίηση της εγκυκλίου με δυνατότητα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από την πρωτοβάθμια και την παράταση της διαδικασίας για το εύλογο χρονικό διάστημα δέκα επιπλέον ημερών.
Μπροστά σ’αυτήν την κατάφορη αδικία από πλευράς του Υπουργείου καλούμε τις διδασκαλικές ομοσπονδίες Ο.Λ.Μ.Ε. και Δ.Ο.Ε. να πάρουν θέση και να στηρίξουν τα αιτήματά μας αυτά.
Αναμένουμε την απάντησή σας άμεσα.
Με εκτίμηση,
Για τον Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Η Πρόεδρος                                                      Η Γενική Γραμματέας
Ηλέκτρα Μήτσουρα                                         Τώνια Καράογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου