Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Έπεσε βαριά η… σεφταλιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Τους έπεσε βαριά η… σεφταλιά αφενός και τα κουφέτα από την άλλη. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε φάση… αλαλούμ σχετικά με το πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση της Κύπρου αλλά και τον διαφαινόμενο γάμο με τον Πάνο Καμμένο.
Η επιμονή στο… περήφανο «όχι» των Κυπρίων που τελικά έγινε «ναι» σε χειρότερη λύση και η χορήγηση 2 δις ευρώ στην Κύπρο από την Αθήνα που «απαίτησε» ο κ. Τσίπρας, προκαλούν αναταραχές στην Κουμουνδούρου.
Σε όλα τα κανάλια ρωτάνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα βρεθούν τα 2 δις για να σώσουμε τους Κύπριους, αλλά κανείς δεν απαντά. Στο ερώτημα αν η πρώτη λύση και το όχι ήταν καλύτερη από τη δεύτερη λένε άλλα αντί άλλων.
Η πρώτη ουσιαστικά πολυσύνθετη οικονομική κρίση και βρήκε απροετοίμαστους τους Συριζαίους που προσπαθούν να δουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Στην αρχή πήγε κλιμάκιο για να συμπαρασταθεί στον συντηρητικό Αναστασιάδη και το όχι της κυπριακής Βουλής. Μετά τη συμφωνία
φταίει ο Αναστασιάδης που είναι δεξιός και δεν διαπραγματεύτηκε. Επειτα στην Κουμουνδούρου κάνουν ότι δε βλέπουν την προεδρία Χριστόφια ούτε ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ήταν χαοτικό.
Στη συνέχεια, κατηγόρησαν το Σαμαρά ότι δε βοηθά την Κύπρο αλλά μετά δεν είπαν λέξη για την απορρόφηση των κυπριακών υποκαταστημάτων. Ηρθε και η πρόταση για τα 2 δις για να συμπληρωθεί το πακέτο της Βαβέλ.
Χαρακτηριστικό της αμηχανίας ήταν επίσης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκαν με κάποιο plan B το οποίο προέβλεπε Ταμείο Αλληλεγγύης με άδηλους πόρους και με υποσχέσεις για μελλοντικά έσοδα από κοιτάσματα και ακίνητα. Φυσικά απορρίφθηκε, η Λευκωσία το πήρε πίσω αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε εκτεθειμένος.
Μάλιστα, ορισμένοι επιμένουν ακόμη και τώρα ότι το όχι της κυπριακής βουλής είναι ελπίδα και αφετηρία επαναδιαπραγμάτευσης παρά το γεγονός ότι από τότε έχουν συμβεί κοσμοϊστορικές αλλαγές.
Και σα να μην έφτανε η αμηχανία για το Κυπριακό ήρθε και η… στενή σχέση Τσίπρα με Καμμένο για να ενισχύσει τις φωνές αντίδρασης. Το Αριστερό Ρεύμα και ο Λαφαζάνης σε όλους τους τόνους λένε ότι πρέπει να γίνουν συνεργασίες προς τα αριστερά, δηλαδή με ΚΚΕ και Ανταρσύα την ίδια ώρα που η ηγεσία του κόμματος συναγελάζεται με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Ερχεται μεγάλη γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου