Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ενημερωτικό της Νέας Δημοκρατίας



1.        Επιπλεον ποροι στην Ελλαδα.


Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής για τον καθορισμό των κοινοτικών δαπανών για την περίοδο 2014-2020, ξεπερνώντας και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πέτυχε να αυξήσει σημαντικά το ύψος των χρηματοδοτήσεων, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 18,3 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει 14,5 δισ. ευρώ από το «νέο ΕΣΠΑ» για την περίοδο 2014 - 2020 και 1,8 δισ. ευρώ από το διαρθρωτικό σκέλος της αγροτικής πολιτικής. Επιπροσθέτως, στην απόφαση του Συμβουλίου γίνεται ευθεία αναφορά στη χώρα μας, προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι το 2016, όταν θα αναθεωρηθούν τα ποσοστά συμμετοχής της λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του ΑΕΠ
από την κρίση. Από αυτή τη διορθωτική κίνηση αναμένονται 2 δισ. ευρώ.



Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πρώτα  από όλα που είσαστε μαζί μας και που υπομείνατε κι εσείς αυτή τη διαδικασία. Νομίζω  ότι είναι πρωτόγνωρο πράγματι,  είμαστε 40 ώρες περίπου άυπνοι. Να το πω όπως το αισθάνομαι: μπήκαμε ξυρισμένοι, βγήκαμε αξύριστοι. Σημασία έχει όμως ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, μετά από αυτές τις ολονύκτιες και συνεχείς διαπραγματεύσεις πολλών ωρών έχει επιτευχθεί μια συμφωνία τελικά για τους προϋπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2014 μέχρι το 2020, δηλαδή για το μέλλον.

Η Ελλάδα παίρνει σε πρώτη φάση πάνω από 14,5 δις ευρώ μόνον από το καινούργιο ΕΣΠΑ συν 1,8 δις για αγροτική ανάπτυξη που μένουν αλώβητα και τα οποία την προηγούμενη φορά είχαν λογαριαστεί στο ΕΣΠΑ ενώ τώρα θα είναι επί πλέον των 14,5 δις. Συν 2 δις περίπου που αναμένεται να μας δοθούν από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής της Ελλάδας λόγω της μεγάλης μείωσης του Εθνικού μας Προϊόντος που έχει προκαλέσει αυτή η τεράστια κρίση στην Ελλάδα. Αυτά θα δοθούν μετά από διετία. Άρα συνολικά 14,5 συν 1,8 είναι 16,3 σίγουρα λεφτά και 2 δις, κατά την άποψη μου τουλάχιστον, τα οποία είναι προβλεπόμενα να δοθούν μετά το τέλος του 2016, όπως άλλωστε- θα το δείτε- ρητά προβλέπεται από το επίμαχο άρθρο  54, το σημείο καλύτερα να πω 54 των συμπερασμάτων της συμφωνίας.

Τελικά, δηλαδή, θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διατεθεί αρχικά από την πρώτη πρόταση Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ώρα που το συνολικό μέγεθος των κονδυλίων συνεχώς μειωνόταν. Και μάλιστα θα σας πω ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν για την Ελλάδα να πετύχει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής από όλες τις χώρες ενώ οι περισσότερες μάλιστα είχαν και μείωση σε σχέση με την αρχική πρόταση Μπαρόζο που υπήρχε. Δηλαδή, διαπραγματευτικά θεωρώ πραγματικά ότι κάναμε το καλύτερο. 

Πιο αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει να δοθούν στην Ελλάδα για το νέο ΕΣΠΑ 11,2 δις, όπως θυμάστε, όταν το συνολικό μέγεθος των κοινοτικών προϋπολογισμών ξεπερνούσε το 1 τρις. Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχαν δημιουργηθεί ελπίδες και είχαμε φτάσει κοντά στα 14 δις, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός εξακολουθούσε να βρίσκεται κοντά στο 1 τρις. Τελικά, η Ελλάδα κατάφερε αρχικά να κερδίσει μόνο για το νέο ΕΣΠΑ 14,5 δις για την επόμενη επταετία ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός για την Ευρώπη έπεσε ακόμα πιο κάτω από το 1 τρις, στα 950 δις. 

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της τρέχουσας επταετίας, που λήγει δηλαδή φέτος, στην τρέχουσα επταετία συμμετείχαν τότε από την αρχή μόνο 15 κράτη-μέλη. Κι επειδή στο μεταξύ, όπως θυμάστε, απότομα τότε διευρύνθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μέλη της είναι πια 28, τώρα παίρνουν όλοι το πλήρες μερίδιο που τους αντιστοιχεί κι όχι ένα μέρος, που πολλοί είχαν πάρει στην αρχή τότε. Οπότε μειώθηκε αναγκαστικά, όπως είναι επόμενο και η συμμετοχή των παλαιότερων κρατών-μελών, όπως είμαστε κι εμείς η Ελλάδα.

Εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας, δώσαμε έγκαιρα τη μάχη μας κι ακόμα θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι με την επιμονή μας προβλέφθηκε και δίνεται ένα ειδικό κονδύλιο για την ανεργία των νέων συνολικά στην Ευρώπη. Ένα μέρος του οποίου κονδυλίου, των χρημάτων του, θα απορροφηθεί από την Ελλάδα, όπως ξέρετε έχει και την υψηλότερη νεανική ανεργία.

Το σπουδαιότερο όμως από όλα που θέλω να πω είναι ότι με δική μας επιμονή πέρασε η τροπολογία που προβλέπει να αναθεωρηθούν τα ποσοστά για την Ελλάδα λόγω της τελευταίας κρίσης της. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα στοιχεία τα στατιστικά με βάση τα οποία πήραμε τα χρήματα ήταν στοιχεία προ κρίσεως, πριν την κρίση και προβλέπεται ειδικά ότι αν φανερωθεί πια από τα επόμενα στοιχεία ότι κάποια χώρα της δώσανε στοιχεία πολύ λιγότερο ευνοϊκά από ότι θα έπρεπε να ήταν, τότε γίνεται μια αναθεώρηση και γι’ αυτό το λόγο περάσαμε αυτή την τροπολογία κι έτσι πέρα από αυτά τα δις που εξασφαλίσαμε ανοίγει ο δρόμος μετά από τα 14,3 μετά από 2 χρόνια να πάρουμε ακόμα, κατά την άποψη μου τουλάχιστον, 2 δις. Και γίνεται μάλιστα ευθεία αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι το 54, προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι μετά το τέλος του 2016, όπως προβλέπει και το ανακοινωθέν, στο σημείο που σας είπα το 54. Και τελικά θα αγγίξουμε και τα 16,5 δις από το νέο ΕΣΠΑ ενώ το αναπτυξιακό μέρος της αγροτικής χρηματοδότησης, όπως σας είπα, έμεινε αλώβητο, οπότε δεν θα μειωθούν οι επενδύσεις στις αναπτυξιακές υποδομές και στην αναδιάρθρωση της υπαίθρου που ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα. Έτσι, το άλλο 1,8 δις που, όπως σας είπα προηγουμένως, ανήκε στα ΕΣΠΑ κι αυτά τα 1,8 τώρα διασώζονται κι αυτό θα είναι επιπλέον των Ταμείων Συνοχής.

Αυτό δεν μπορούσα να σας το πω την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε εδώ, γιατί σήμερα το πρωί έκλεισε οριστικά και τα χρήματα για την αγροτική ανάπτυξη προστιθέμενα σε άλλα αντίστοιχα κονδύλια συνολικά θα φτάνουν τα 3,9 δις. Ακόμη θα θελήσω να σας πω κάτι, γιατί νομίζω ότι ακουμπά τις ευαισθησίες όλου του Ελληνικού λαού, είναι θετική για εμάς και η πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση της Βουλγαρίας να τερματίσει τη λειτουργία του πυρηνικού της εργοστασίου, το γνωστό Kozloduy, που επιβαρύνει όπως ξέρετε περιβαλλοντικά ολόκληρη την περιοχή και τη βάζει σε κίνδυνο κατά την άποψη μου.

Τέλος, πέρα από το συνολικό ύψος των χρημάτων που πρόκειται να δοθούν στην Ελλάδα συμφωνήθηκε να υπάρχει και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαδικασία της απορρόφησης των πόρων των κοινοτικών κονδυλίων. Κι έτσι, αναμένουμε να αυξηθεί η ταχύτητα της απορρόφησης των πόρων.

Πιστεύω ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό. Και πολύ περισσότερα, μπορώ να πω, από ότι ρεαλιστικά φαινόταν στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Θέλω όμως να σημειώσω ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά της σελήνης, που λέει ότι πρέπει κανείς να παραμένει ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης  διότι- κατά την άποψη μου- δεν μπορεί να δυναμώνει η Ένωση όταν αποδυναμώνεται συνολικά η χρηματοδότησης της ενωμένης Ευρώπης.

Εύχομαι το 2013, που είναι το δύσκολο έτος, να βοηθηθεί πολύ με αυτή την απόφαση, η οποία ψυχολογικά μας ενισχύει όλους, δίνει μια διάρκεια και μια διάσταση για τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις των αναγκών της Εθνικής οικονομίας. Τα προβλήματα είναι πολλά, είμαστε εδώ πέρα κάθε στιγμή και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα και παντού, μαζί με τους συνεργάτες μου, τους οποίους θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για τη συνδρομή και τη βοήθεια τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές και θα τις αντιμετωπίσουμε. Να είστε καλά κι ευχαριστώ πολύ».



2.        Υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP).


Υπεγράφη η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Η άμεση αυτή επένδυση στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά. Η υλοποίηση του αγωγού TAP θα μετατρέψει την Ελλάδα, για πρώτη φορά, από χώρα-προορισµό δευτερεύουσας σηµασίας σε χώρα διέλευσης διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων.



Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πραγματοποιηθείσα υπογραφή Τριμερούς Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας για την κατασκευή του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP)


Σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου υπεγράφη, ενώπιον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για τη στήριξη του δια-Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).
Τη συμφωνία, εκ μέρους των κυβερνήσεων των τριών κρατών, υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Αλβανίας Edmond Haxhinasto και ο Υπουργός Ανάπτυξης της Ιταλίας Corrado Passera. Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας του TAP και των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, των εταιριών που συμμετέχουν στο Consortium Shah Deniz II καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών. Είχε, ήδη, προηγηθεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ιταλίας, στην Ρώμη (Ιούλιος 2012), η οποία οδήγησε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας που ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας από τους Υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, στη Νέα Υόρκη, στις 27.9.2012, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Εν συνεχεία, και κατόπιν της συνάντησης του κ. Αβραμόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της 49ης Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο, και επαφών με τους ομολόγους του από Ιταλία και Αλβανία, ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η υπογραφή της τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας θα ελάμβανε χώρα στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την στήριξη του συγκεκριμένου έργου υπό το φως των προφανών πλεονεκτημάτων από την άμεση αυτή ξένη επένδυση στην απασχόληση και την ανάπτυξη, στην διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, που θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο στη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο αγωγός ΤΑΡ, μήκους 800 χλμ., εκ των οποίων τα 478 χλμ. επί ελληνικού εδάφους, σχεδιάστηκε για να μεταφέρει, αρχικά, 10 δις κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, από το κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο αγωγός θα ξεκινά από την Κασπία Θάλασσα, και μέσω Τουρκίας, θα διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα, θα εισέρχεται στην Αλβανία και με υποθαλάσσιο αγωγό θα καταλήγει στη γειτονική Ιταλία.

Ο αγωγός TAP στηρίζεται από τις εταιρίες μετόχους του (42,5% ελβετική AXPO, 42,5% νορβηγική Statoil και 15% γερμανική EON).

Η κοινοπραξία Shah Deniz II που εκμεταλλεύεται το ομώνυμο κοίτασμα στο Αζερμπαϊτζάν αναμένεται φέτος το καλοκαίρι να επιλέξει το αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του TAP (έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco West) είναι η υψηλότερη αποτελεσματικότητα και απόδοσή του, ως αγωγού, η συντομότερη διαδρομή, το μικρότερο κόστος κατασκευής και η διέλευση από λιγότερες χώρες.

Η άμεση αυτή επένδυση στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.



3.        Φτηνότερα 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα.


Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα, καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.



Νέες μειώσεις τιμών που θα ισχύσουν στα φαρμακεία από Δεύτερα 4 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Στο νέο δελτίο τιμών παρατηρούνται μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα. Η επίπτωση στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ θα είναι εξοικονόμηση 150 εκ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών 50 εκ. ευρώ και 35 εκ. ευρώ όφελος για τα νοσοκομεία.  Το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς θα είναι 250 εκ. ευρώ. 

Για το νέο δελτίο τιμών ο κ. Σαλμάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων. 

Προχωρούμε σήμερα σε μειώσεις των τιμών των φαρμάκων και θα δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες κατά 5%, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις υπάρχουσες συνθήκες.

Δεν απορρέει από μνημονιακή υποχρέωση αυτή η πρωτοβουλία μας, αλλά από βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να δώσουμε φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες»







4.        Στελέχωση ευαίσθητων υπηρεσιών πρώτης γραμμής με το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων.


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κινητικότητας των υπαλλήλων ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι 2.423 κενές θέσεις από τις οποίες πάνω από 2.200 αφορούν τα υπουργεία, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας και Δικαιοσύνης. Οι θέσεις αυτές είναι 24% περισσότερες από τους 1.891 υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.



Ανακοίνωση Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους


Με την ανακοίνωση του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ Αντώνη Μανιτάκη για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους, επιδιώκεται –στο πλαίσιο των σχετικών κατευθύνσεων της Υπουργικής απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων- να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Για παράδειγμα, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, σε υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Υπενθυμίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.
Οι θέσεις έχουν ως εξής:


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΥΓΕΙΑΣ
464
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
544
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
670
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
535
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
126
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
10
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
10
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
7
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
2
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
21
ΣΥΝΟΛΟ
2423
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου