Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πάει και η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ - Μία φρεγάτα λιγότερη στο ΠΝ


MpoupmoulinaLKαι επίσημα από σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μετράει μία λιγότερη φρεγάτα: Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας της φρεγάτας «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ».
Είχαν προηγηθεί αρκετά άλλα πλοία του ΠΝ, όπως πυραυλάκατοι, το υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ κλπ τα οποία αποσύρθηκαν χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν.
Η Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) αποτελεί το πρώτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα της ηρωίδας της Επαναστάσεως του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και καθελκύστηκε στα ναυπηγεία KONINKLIJKA MAATSCHAPPIJ DE SCHELDE
στο VLISSINGEN της Ολλανδίας στις 21 Ιανουαρίου 1981.

Είναι η τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD που κατασκευάστηκε από το Ολλανδικό Ναυτικό. Εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού την 1η Οκτωβρίου 1983 και το αρχικό όνομα του πλοίου ήταν «HNLMS PIETER FLORISZ» (F-826).
Η παραλαβή του πλοίου και η ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2001 στο DEN HELDER της Ολλανδίας.

Στη συνολική της πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό, η Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ κατέγραψε 1.200 περίπου ημέρες εν πλω διανύοντας συνολικά περισσότερα από 148.000 ναυτικά μίλια, συμμετέχοντας σε 8 διασυμμαχικές, καθώς και σε πολυάριθμες διακρατικές και εθνικές ασκήσεις, επιχειρήσεις και αποστολές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου