Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για την εταιρεία που έκανε τη μελέτη για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ


ypdvmth thumb other250 0

Επικοινωνήσαμε απόψε με στενό συνεργάτη του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στον οποίο θέσαμε το ζήτημα της απευθείας ανάθεσης της μελέτης στην ιδιωτική εταιρεία «E.E.O. Group A.E.», που ανήκει στον Όμιλο ΑΚΜΗ (ΙΕΚ, Κολλέγιο). Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής:
«Όσον αφορά στις διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης «Αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Eλλάδας» η Ειδική Yπηρεσία Διαχείρισης (EYΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Bίου Mάθηση» εξέδωσε την από 21/11/2012 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Mητρώο εταιρειών τεχνικών συμβούλων, με αντικείμενο την αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.
Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων «E.E.O. Group A.E.» με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του
Υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EΣΣEEKA) για την περίοδο 2010-2015.
Αντικείμενο της μελέτης, δεν είναι η εκπόνηση του Σχεδίου «Αθηνά», αλλά η συλλογή, η μηχανογράφηση, η συσχέτιση όλων των δεδομένων που αφορούν στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας και η εισαγωγή τους σε ένα διαδραστικό γεωπληροφοριακό σύστημα απεικόνισης και ανάλυσης στοιχείων. Το γεωπληροφοριακό και διαδραστικό σύστημα δημιουργεί μια κεντρική τράπεζα στοιχείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με συμμετοχή και ευθύνη των υπηρεσιών του υπουργείου και των ιδρυμάτων.
Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Eλλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου