ΛαβροφΟ πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο BBC.
Επανέλαβε μάλιστα ότι η Μόσχα δεν έχει «απολύτως καμία» πρόθεση να του το ζητήσει. «Δεν εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε ποιος θα κυβερνήσει την Συρία. Οι Σύριοι θα το αποφασίσουν» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.
Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να πιέσει τον Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, ο Λαβρόφ απάντησε: «Απολύτως
καμία. Γνωρίζετε ότι έχουμε για αρχή μας να μην επεμβαίνουμε στις αλλαγές καθεστώτος. Είμαστε αντίθετοι στην ανάμειξη στις εσωτερικές συγκρούσεις».

Εξάλλου «δεν θα φύγει, το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Όλοι αυτοί που έχουν επαφή μαζί του γνωρίζουν ότι δεν μπλοφάρει»,επεσήμανε. Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ. Η Βρετανία, όπως και άλλες δυτικές χώρες, ζητεί την αποχώρηση του Άσαντ.
«Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε προαπαιτούμενο για να σταματήσει η βία και να αρχίσει ο διάλογος, καθώς πιστεύουμε ότι η υπ” αριθμόν ένα προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
 pygmi.gr