Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Εγκλήματα φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ


Πλαστά και εικονικά τιμολόγια πλημμυρίζουν την αγορά, φαινόμενο που εντείνεται υπό το βάρος της ύφεσης, ενώ κρυμμένους «θησαυρούς» αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών.

«Σε αυτό έχει δίκιο η τρόικα. 
 
Αν δεν καταφέρουμε τελικά να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολα διλήμματα, όπως να κόψουμε ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις και να μειώσουμε δραστικά το Δημόσιο», παραδέχεται υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας. 
 
Υστερα από τρία χρόνια μέτρων λιτότητας και μνημονίων, η παραοικονομία παραμένει ισχυρή, υπολογίζεται στο 25% του ΑΕΠ και η φοροδιαφυγή τορπιλίζει τα δημόσια ταμεία.

Το Δημόσιο, από τη διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, «μετράει» απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «ΗτΣ», οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν επιχειρηματίες και αγρότες οι οποίοι διακίνησαν στην αγορά περισσότερα από 500.000 εικονικά τιμολόγια, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να «κλέψουν» από το Δημόσιο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Οι απώλειες για το Δημόσιο είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς μέσω των πλαστών παραστατικών δεν αποδόθηκαν στα ταμεία του Δημοσίου φόροι εισοδήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 
 
Την ίδια ώρα, κάθε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών «ύποπτων» για φοροδιαφυγή φέρνει στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.

Απλοί μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και όπως διαπιστώθηκε τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες. 
 
Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν για χρόνια το Δημόσιο με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 
 
Αγρότες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν στήσει πάρτι φοροδιαφυγής, στερώντας από το Δημόσιο σημαντικά ποσά φόρων





imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου