Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Για ποιους λόγους ο πρόεδρος του Ιράν κατηγορείται για βλασφημία από υψηλόβαθμους Ιρανούς ιερωμένους


Υψηλόβαθμοι Ιρανοί ιερωμένοι επέκριναν τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για τη δήλωσή του ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη, που οι σιίτες μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα επανεμφανιστεί για να φέρει την παγκόσμια ειρήνη.
Την Τετάρτη, μετά το θάνατο του Τσάβες, το Ιράν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους. Ο Αχμαντινετζάντ ήταν ένας από τους πολλούς ηγέτες χωρών που ταξίδεψαν σήμερα στη Βενεζουέλα για να παραστούν στην κηδεία.
Σε συλλυπητήρια επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Ιρανός
πρόεδρος δηλώνει βέβαιος ότι ο Τσάβες "θα επιστρέψει" μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Ιμάμη Μάχντι για τον οποίο οι σιίτες θεωρούν ότι κρύφτηκε από τα εγκόσμια τον 10ο αιώνα αλλά μια μέρα θα επανεμφανιστεί και θα φέρει την δικαιοσύνη στον κόσμο.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σχόλιο του Αχμαντινετζάντ ωστόσο προκάλεσε την οργή ορισμένων ιερωμένων. "Οι όροι που χρησιμοποίησε ο κ. Αχμαντινετζάντ για να περιγράψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας δεν είναι ορθοί για εμάς" φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr, ο Γορμπαναλί Ντορί Νατζαφαμπαντί, υψηλόβαθμο μέλος της Συνέλευσης των Ειδικών.
"Φυσικά μπορεί κάποιος να στείλει μια διπλωματική επιστολή χωρίς να εμπλακεί σε θρησκευτικά ζητήματα", είπε από την πλευρά του ο σκληροπυρηνικός ιεροκήρυκας Άχμαντ Χαταμί ενώ ο βουλευτής Μοχαμάντ Τακί Ραχμπάρ είπε ότι τα σχόλια του προέδρου ήταν "ασφαλώς λανθασμένα και υπερβολικά".
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου