Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παράνομα σφαγεία αλόγων



Βασικός προορισμός του λαθρεμπορίου αλόγων είναι η Ιταλία
Στα χέρια της εισαγγελίας Πρωτοδικών περνούν οι καταγγελίες για κυκλώματα που είτε κλέβουν άγρια άλογα είτε αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο!
Οι συγκλονιστικές πτυχές του διατροφικού σκανδάλου που ταλανίζει όλη την Ευρώπη έφτασε μέχρι τη χώρας μας και η εισαγγελία καλείται να διερευνήσει πλέον  τις καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που
εστιάζονται κυρίως στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια. Η εφημερίδα real News μάλιστα, το δημοσίευμα της οποίας αποτελεί τη βάση της έρευνας  αναφέρει πώς ο βασικός προορισμός του λαθρεμπορίου αλόγων είναι η Ιταλία,ενώ απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν  μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τουλάχιστον είκοσι άλογα εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε χωράφια που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπρόπυργου και αρκετά από αυτά είχαν εμφανή τραύματα και σημάδια υποσιτισμού. Oπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις τα άλογα αγοράζονται από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός ημινόμιμου καθεστώτος. Αν και η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει αυστηρές προδιαγραφές για τη μεταφορά των ιπποειδών στο εξωτερικό, το Λιμενικό ουσιαστικά αδυνατεί να ελέγξει τα κοντέινερ με τα άλογα που φεύγουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου