Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ποιες σχολές δεν μετακινούνται με το τελικό σχέδιο Αθηνά


ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Σώζονται προσωρινά δέκα σχολές , που τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη, έως ότου αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές τους με το τελικό σχέδιο Αθηνά.
Συμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο σχέδιο Αθηνά σχετικά με τις συγχωνεύσεις είναι ότι το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  δεν συγχωνεύεται με το ΤΕΙ Σερρών για τη δημιουργία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. 
Οι Σχολές Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής που δημιουργούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θα έχουν τρία τμήματα: 1. Γεωπονίας (με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Ανάπτυξης), 2. Τεχνολογίας Τροφίμων, 3.
Διατροφής και Διαιτολογίας.
Σε τρία Τμήματα Μηχανολογίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας δημιουργούνται οι κατευθύνσεις: Ενεργειακού Μηχανολόγου Μηχανικού, Κατασκευαστικού Μηχανολόγου Μηχανικού.
Στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής δημιουργείται πέραν της Δημόσιας Υγείας η κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας.
Σε δύο Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δημιουργείται κατεύθυνση Γεωπληροφορικής.
Τα Τμήματα Αυτοματισμού περνούν σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται στα Τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, καθώς κρίθηκε ότι το γνωστικό αντικείμενο του Αυτοματισμού πρέπει να καλύπτεται στα προγράμματα σπουδών και των τριών τμημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου