Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!

Το μέλος τής ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Σπύρος Κανελλόπουλος, δημοσίευσε στο ιστολόγιό του το παρακάτω κείμενο:

Το βλέμμα μου είναι στην Κύπρο. Παρακολουθώ ό,τι συμβαίνει στο μαρτυρικό νησί τής Αφροδίτης, σχετικά με το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.
Η βουλή των αντιπροσώπων χθες το απόγευμα (μέσα σε 2 ώρες και 20 λεπτά!), είπε ΟΧΙ! Δεν «στρογγύλεψαν» τα λόγια τους οι ομιλητές. Όρθωσαν το ανάστημά τους, γιατί έχουν αξιοπρέπεια και το δείχνουν! Ο Αρχιεπίσκοπος τής Κύπρου Χρυσόστομος, «ευχαρίστησε» τους Ευρωπαίους για τη... λύση που προτείνουν και είπε ότι μπορεί η Κύπρος να ζήσει χωρίς το ευρώ. Μάλιστα, έθεσε στη διάθεση τής κυβέρνησης, όλη την περιουσία τής κυπριακής εκκλησίας!

Αλήθεια, όταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος αντιδρούσε στις πολιτικές προστυχιές και
εξέφραζε τις αγωνίες του για τούτη την πατρίδα, πώς αντιμετωπιζόταν; Έλεγαν, ότι απαγορεύεται να πολιτικολογεί ο Αρχιεπίσκοπος, άλλες είναι οι αρμοδιότητές του. Λες και δεν δικαιούται να ανησυχεί ο Αρχιεπίσκοπος που είναι και πολίτης. Λες και η εκκλησία απαγορεύεται να είναι Εθναρχούσα!
Στην Κύπρο τελικά, ξέρουν να ασκούν πολιτική! Θα 'θελα να 'ξερα, πώς νιώθουν αυτοί που προπαγάνδιζαν τα μνημόνια για την Ελλάδα; Η βουλή τής Κύπρου, απάντησε ΟΧΙ στις προστυχιές των Ευρωπαίων τοκογλύφων και«έριξε το μπαλάκι» σ' αυτούς. Δεν θεώρησε ότι το δίλημμα είναι «μνημόνιο ή πτώχευση». Κράτησε ψηλά το κεφάλι και φώναξε: «Να πάτε στο διάολο τοκογλύφοι, κλέφτες και εκβιαστές!».
Δεν είναι η πρώτη φορά, που τα νεώτερα χρόνια, οι Κύπριοι λένε ΟΧΙ!
Θυμίζω τον ένοπλο αγώνα τους το 1955 - 1959, εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών, με αίτημα την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα!
Θυμίζω, το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν και τη λεβέντικο διάγγελμα του αειμνήστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, τον Απρίλιο τού 2004!
Συνέλληνες τής Κύπρου, σας ευχαριστώ για την εθνική ανάταση που μας προσφέρατε! Ο ζόφος που ζούμε εδώ στην Ελλάδα (μετά το πρώτο ΝΑΙ του ΓΑΠ) και η συμπεριφορά της τρόικας, με πείθει ότι αν λέγατε ΝΑΙ, τα μελλοντικά αιτήματα - απαιτήσεις των... ενάρετων τοκογλύφων θα έπεφταν σαν τη βροχή! Τουλάχιστον αυτό το αποφύγατε! Και αν ακόμα συμβιβαστείτε στο μέλλον με τους τοκογλύφους, αυτό θα έχει προέλθει από το ΟΧΙ και τις διαπραγματεύσεις. Θα έχετε συμβιβαστεί, δεν θα έχετε εκχωρήσει την εθνική σας κυριαρχία!
Η Κύπρος δεν είναι εύκολος μεζές!
Συνέλληνες τής Κύπρου, κερδίσατε το σεβασμό όλου του πλανήτη!
Μικροί εσείς, αρθρώσατε το πρώτο ΟΧΙ στις ορέξεις του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού! Εμείς, εδώ στην Ελλάδα δακρύζουμε, αγωνιούμε, αναπνέουμε χημικά στις διαδηλώσεις, αυτοκτονούμε, κάνουμε ουρές στα συσσίτια, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, λέγοντας δια των ηγετών μας... ΝΑΙ!
Συνέλληνες τής Κύπρου, είπατε ΟΧΙ! Το μόνο που μπορώ να φωνάξω προς εσάς, είναι το απλό, λιτό και περιεκτικό: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!!!
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου
Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος

ΥΓ. Παρακολουθήστε το παρακάτω video, με το ιστορικό διάγγελμα του Τ. Παπαδόπουλου, ενάντια στο σχέδιο Ανάν.



Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής(http://dakeeaa.blogspot.gr/)
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου