Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δεν ανοίγουν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα!

CPBKyprouBankLMε μία απόφαση που δείχνει ότι τα πράγματα πιθανόν δεν είναι όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας για την ασφάλεια των καταθέσεων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών θα παραμείνουν Τρίτη και Τετάρτη, κλειστά τα καταστήματά τους στην Ελλάδα!
Την απόφαση την πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου (!) Μιχάλης Σαρρής και το ερώτημα πως ο υπουργός Οικονομικών ενος κράτους λαμβάνει αποφάσεις για τις τράπεζες ενός άλλου κράτους, όπως μας διαβεβαιώνει το υπουργείο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.
Και για ποιο λόγο θα μείνουν κλειστά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αφού είναι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο και τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος;
Άρα υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις καταθέσεις των πολιτών που βρίσκονται στις ελληνικές
τράπεζες.
Και εδώ έχουμε και κάτι άλλο πολύ ύποπτο: Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Marfin Bank μετονομάστηκε σε CPB Bank (Cyprus Popoular Bank) και μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Μέχρι την Παρασκευή το Marfin Group είχε κρατήσει την ελληνικότητατα της τράπεζας.
Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών κατθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα!
Σύμπτωση;
Θα απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος πως και γιατί δεν ανοίγουν στην Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες και παρακρατούν τα χρήματα των καταθετών; Γιατί αυτό δεν αφορά την Κύπρο, αλλά την Ελλάδα,την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος.
Aφού όπως λέει ο Γ.Στουρνάρας, οι καταθέσεις στα εν Ελλάδα κυπριακά υποκαταστήματα δεν κινδυνεύουν, γιατί κλείνουν τις τράπεζες; Μήπως γιατί κινδυνεύουν από ολική χρεοκοπία ή θα τις συμπεριλάβουν και αυτές στην κατάσχεση των καταθέσεων; Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις άμεσα. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου