Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αποκατάσταση των πολύτεκνων μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Φωτογραφία για To dress code της Βουλής έβγαλε από τα ρούχα της την Παπακώστα
 Ως πολιτικό ολίσθημα και μάλιστα ολκής, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Κύπρου, μιλώντας, χθες, στην Ολομέλεια, η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε πως είναι πολιτικά άκομψο να παρεμβαίνει ένα κόμμα στις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου κράτους, την ώρα, κατά την οποία οι εξελίξεις ακόμα τρέχουν και συνέστησε ψυχραιμία. Σχολίασε δε, την αντιφατική στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η
οποία έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρότι, λίγους μήνες πριν, η ίδια στήριζε το κούρεμα των καταθέσεων.

Αναφερόμενη στην Τροπολογία που κατατέθηκε για την αποκατάσταση των μαθητών πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το σχολικό έτος 2010-2011 και αδικήθηκαν από τον νόμο 3966/2011, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αρθεί η αδικία, η οποία έχει ταλανίσει, ανυπαιτίως, τις οικογένειες αυτές και κάλεσε τον Υπουργό να την κάνει δεκτή.

Τέλος, σχετικά με το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, η Βουλευτής επεσήμανε πως θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, ώστε να μην κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες έχουν ως μέλη τους δύο προστατευόμενα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου