Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κατατέθηκε η τροπολογία για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

Κατατέθηκε προς ψήφιση, σ τη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία κυρώνεται το δικαίωμα πρόσληψης εκπαιδευτικών με τη χρήση του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών , προκειμένου να απασχοληθούν το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τη χρονική περίοδο 2013-15. Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει τα εξής:
Α. Η υπηρεσία των εκπαιδευτικών, που απασχολούνται ως διδάσκοντες με σύμβαση ορισμένου
χρόνου στο Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας , με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρονική περίοδο 2013-15 προσμετράτε ως διδακτική προϋπηρεσία στους αντίστοιχους πίνακες του υπουργείου Παιδείας.
Β. Αν κατά τη διάρκειά της σύμβασης ο αριθμός των μαθητών μειωθεί ώστε να καθίσταται αδύνατη η απασχόληση του συμβαλλόμενου, έστω και για τον ελάχιστο χρόνο που προβλέπεται από το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας συντρέχει λόγος καταγγελίας της σύμβασης.
Γ. Σε κάθε περίπτωση ο εργοδότης διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς μεταβολής του ωραρίου ανάλογα με τον αριθμό μαθητών και σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου