Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Οδηγίες για την Ενισχυτική Διδασκαλία των μαθητών

Ενόψει της δημοσίευσης της Υ.Α « Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ» 24136/Γ7 21-2-2013, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υφυπουργός Παιδείας με σημερινό έγγραφο ζητά από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:
Α.Ο Δ/ντής κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης να ορίσει τα μέλη της Σ.Ο.Δ.Δ.Α. σε κάθε Δ.Δ.Ε. της περιφέρειας του, σύμφωνα με την αναφερόμενη Υ.Α.
Β.Ο Δ/ντής κάθε Δ.Δ.Ε. να μεριμνήσει για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια). Κατόπιν να συλλέξει τις αιτήσεις των Γονέων-Κηδεμόνων, να συμπληρώσει τους πίνακες αιτούντων
ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Ε.Δ. και να συγκροτήσει τα αντίστοιχα τμήματα μαθημάτων ανά Σ.Κ.Ε.Δ., σύμφωνα με τα κριτήρια , τα οποία αναφέρονται στην Υ.Α.(έντυπο 2). Προσοχή: σε κάθε Σ.Κ.Ε.Δ θα σχηματιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα Ε.Δ.
σύμφωνα με την παράγραφο 4 της Υ.Α. σε πρώτη φάση. Τέλος να ορίσει τους Υπευθύνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα ήδη επιλεγμένα από κάθε Περιφεριακή Διεύθυνση, και τον Υπεύθυνο Αντισταθμιστικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε.
Γ. Ο Δ/ντής κάθε σχολικής μονάδας να μεριμνήσει για την ενημέρωση των Γονέων-Κηδεμόνων, την συλλογή αιτήσεων και την διαβίβαση τους στην οικεία Δ.Δ.Ε (έντυπο 3), έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ.
Δ. Κάθε έγγραφο είναι υποχρεωτικό να φέρει το αντίστοιχο λογότυπο λόγω ένταξης της δομής της Ενισχυτικής διδασκαλίας στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου