Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σύνεδρος στην πασοκάρα



Αν θυμάμαι καλά, στο βιβλίο της Πιλάρ Ουρμπάνο με τίτλο «Η Βασίλισσα», το οποίο αναφέρεται στη ζωή της συμπαθέστατης Σοφίας της Ισπανίας, περιγράφεται μια ευτράπελη σκηνή από την κηδεία του στρατηγού Φράνκο, όπου έχουν πάει δύο κομμουνιστές για να σιγουρευτούν ότι ο μεγάλος διώκτης τους... πέθανε! Υπό αυτό το πρίσμα θα ήταν ιδιαίτερα ψυχαγωγική εμπειρία (και τα μάλα ανακουφιστική) να πάει κάποιος στο συνέδριο της πασοκάρας. Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια βόλτα ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να σιγουρευτείς ότι το κόμμα του Ανδρέα, του Σημιταρά του Τουρκοφάγου και του ΓΑΠ τινάζει τα πέταλα - σαν το κρέας στα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ. Να αποθηκεύσεις στον σκληρό δίσκο του μνημονικού σου την εικόνα του Σαλαγιάννη με το μουσάκι του Ντ' Αρτανιάν να προσπαθεί να βρει
φράγκα για το Κίνημα των Παρτα-νιάν. Να απολαύσεις την οπτασία της Βάσως Παπανδρέου, που μας είχε κουράσει να ψηφίζει μνημόνια «για τελευταία φορά» (σαν τον Γιάννη Βούρο). Να θυμηθείς πώς είναι ο αειθαλής Πρωτόπαπας και ο δαιμόνιος «αρκούδος» Αθανασάκης. Ν' αναπολήσεις Κρεμαστινό, Χυτήρη και τέντα Ωνασείου.


Σεισμός, σοσιαλισμός!

Δεν ξέρω αν προλαβαίνετε, πάντως, αν ζείτε εγγύς των ορίων του νομού Αττικής, αξίζει τον κόπο να τα δείτε όλα αυτά. Να καμαρώσετε τους οπαδούς του Γιώργου Παπανδρέου που φώναζαν «σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός!» όταν ο μύστακας του πανάξιου επιγόνου της δυναστείας περνούσε καμαρωτός το Μέγαρο Μαξίμου. Ούτως ή άλλως, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι διαπιστευμένοι όλοι οι Ελληνες. Ολοι έχουμε πληρώσει για το Κίνημα του Τσουκάτου, του Μαντέλη και του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ολοι έχουμε πάρει τα μαθήματά μας στην κατάρριψη δορυφόρων που θα εξέπεμπαν μη κρατικό τηλεοπτικό πρόγραμμα (βλέπε δήλωση αείμνηστου Μαρούδα). Ολοι έχουμε βελτιώσει τα ελληνικά μας ακούγοντας το «μηδέν εις το πηλήκιο» του Γιώργου και το «μακέτο» του «εκσυγχρονιστού» Σημίτη. Ολοι έχουμε συμμετοχή στα τραπέζια του Παγκάλου, αφού μαζί του τα φάγαμε. Ολοι έχουμε κατέβει νοερά τα σκαλιά αεροπλάνου κάνοντας νεύμα στη Μιμή να πλησιάσει. Ολοι αγανακτήσαμε με τους μπελάδες που βρήκε ένα νιόπαντρο ζευγάρι εξαιτίας ενός «κωλόσπιτου».

Σάββατο είναι, βρε παιδιά. Μια έξοδο τη δικαιούμεθα, ακόμα και σε συνθήκες Μνημονίου. Πάμε συνέδριο;


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου