Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πέφτουν οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ…


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με αφορμή την περιπέτεια της Κύπρου φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια το ένα και μοναδικό ζήτημα που ουσιαστικά διχάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό είναι το ναι ή όχι στο ευρώ. Κακά τα ψέμματα. Όλοι γνωρίζουν ότι δηλώσεις του τύπου «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα κι αυτό δεν αλλάζει» έχουν γίνει στο πλαίσιο τακτικισμού.
Στην ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι η πολιτική που ευαγγελίζεται (μονομερής καταγγελία μνημονίου) θα οδηγήσει νομοτελειακά και στην έξοδο από την Ευρωζώνη και αργότερα ίσως και από την ΕΕ. Δεν γίνεται αλλιώς. Κι αυτό φάνηκε σε όλο του το τραγικό μέγεθος στην περίπτωση της Κύπρου, όπου η κεντρική πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Και αυτό δεν κρύβεται ούτε στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν την τακτική του «ευρώ, πάση θυσία». Μετά την προτροπή Λαφαζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ να «επανεξετάσει τη θέση του για την ευρωζώνη και την ΕΕ», όπως την διατύπωσε σε συνέντευξή του στην Αυγή, χθες 19 τοπικά στελέχη του κόμματος που φέρονται να ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», εξαπέλυσαν επίθεση κατά του υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού.
Αφορμή στάθηκε η δήλωσή του περί «οικονομικού απομονωτισμού» στον οποίο θα οδηγούσε τυχόν έξοδος της Κύπρου από το ευρώ. «Είναι εξωφρενικό να τοποθετείται με την ιδιότητά του αυτή με τέτοια μονομέρεια, και ως έναν βαθμό στο όριο ή και εκτός πλαισίου συλλογικών θέσεών μας», υποστήριξαν μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μάλιστα πως «η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα»!
Το μόνο που μένει είναι να βγει ο Αλέξης Τσίπρας και να το πει δημόσια επιτέλους, ώστε να καταλάβει και ο κόσμος τι πρεσβεύει το κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.
 politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου