Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Έντασεις, χημικά, και «πολιορκία» υπουργών κατά του σχεδίου «Αθηνά»

1foitites sto amfitheatro
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Έντασεις, χημικά, και «πολιορκία» υπουργών κατά του σχεδίου «Αθηνά»


Μεσολόγγι: Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μεσολόγγι, όπου φοιτητές και σπουδαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο «on air news», κάτοικοι, φοιτητές και σπουδαστές από το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο έκαναν πορεία με σκοπό να φθάσουν έξω από ξενοδοχείο, όπου θα μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός ΥΓείας και βουλευτής του Νομού Μάριος Σαλμάς.
Εκεί βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να φτάσουν έως το εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Σημειώθηκε ένταση, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Π.Κατσούλης και Ναυπάκτου
Γ.Μπουλές καθώς και αντιπροσωπεία πήγαν στο ξενοδοχείο για να συναντήσουν τον Μ. Σαλμά, αλλά αποχώρησαν έπειτα από 20 λεπτά διότι δεν τον είχαν συναντήσει όπως είπαν.
Έξω από το ξενοδοχείο παραμένουν δεκάδες συγκεντρωμένοι αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.
Διαμαρτυρία στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποίησαν φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Οι φοιτητές άνοιξαν από τις 3 το μεσημέρι τα διόδια στη γέφυρα και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα για μία ώρα.
Υπό πολιορκία και ο Κ.Τζαβάρας
Yπό φοιτητικό κλοιό βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στο κτίριο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο «patrisnews», λίγο μετά την εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, συγκεντρώθηκαν περίπου 50 σπυδαστές του ΤΕΙ Πύργου, ζητώντας να εμφανιστεί και να μιλήσει μαζί τους.
Τελικά αντιπροσωπεία φοιτητών συζήτησε με τον κ. Τζαβάρα σχετικά με την τύχη των δύο τμημάτων της πόλης και το μέλλον των σπουδών τους.
Οι σπουδαστές τη Δευτέρα θα βρίσκονται στην Αθήνα για να επαναδιατυπώσουν τα επιχειρήματά τους στο υπουργείο Παιδείας και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνάντηση με τον κ.Τζαβάρα.
Αντιδράσεις και στην Κρήτη
Στην κατάληψη και το κλείσιμο της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία για τις αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.
Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν.
Επίσης αναφέρουν ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Η Επιτροπή ακόμη ζητά να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και να απαιτηθούν, οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού Λασιθίου.
«Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές» καταλήγει η επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου