isl Ένας Έλληνας βρισκόταν ανάμεσα στους επτά ομήρους που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στην Νιγηρία, οι ισλαμιστές αντάρτες τους οποίους και εκτέλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στο ίντερνετ η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Η ανακοίνωση που ανήρτησαν οι Νιγηριανοί αντάρτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσαρού στο διαδίκτυο, λίγο μετά την εκτέλεση των επτά ομήρων, είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, η ακόλουθη:
«Αποφασίσαμε να σκοτώσουμε τους ομήρους. Είχαμε ανακοινώσει ότι θα κρατηθούν ως όμηροι οι επτά αλλοδαποί, χριστιανοί και είχαμε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διάσωση ή
την απελευθέρωσή τους θα έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Η κυβερνήσεις της Νιγηρίας και της Βρετανίας ευθύνονται για τον θάνατο των επτά χριστιανών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανασάρου, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.
Ωστόσο οι νιγηριανές Αρχές ανέφεραν στο Associated Press πως δεν έχουν γνώση καμίας επιχείρησης για τη διάσωση των ομήρων.
Η Ανσάρου είναι παρακλάδι της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Newsit, η εν λόγω είδηση ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται επίσημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ.
pygmi.gr