Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Άσκηση ετοιμότητας της ρωσικής Αεροπορίας

Mig-31LargeΠερισσότερα από 70 μαχητικά αεροσκάφη και 1000 άτομα προσωπικό θα συμμετέχουν σε σειρά αεροπορικών ασκήσεων τις οποίες προγραμματίζει η Μόσχα για την επόμενη εβδομάδα.
Οι αεροπορικές ασκήσεις με την ονομασία Ladoga-2013, θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ρωσίας  με τη συμμετοχή μαχητικών και βομβαρδιστικών που θα πραγματοποιήσουν σενάρια αναχαίτισης και κρούσης εναντίον εικονικών στόχων.
Συγκεκριμένα αναχαιτιστικά MiG-31ΒΜ Foxhound και μαχητικά Su-27 Flanker θα αναλάβουν
αποστολές αναχαίτισης στόχων που επιχειρούν να εισβάλουν στη ρωσική επικράτεια,
Tα αεροσκάφη αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αναχαίτιση πυραύλων  cruise καθώς και βαλλιστικών πυραύλων αφού το ραντάρ τους έχει εμβέλεια 320 χλμ και μπορούν να παρακολουθούν τα ίχνη μέχρι και 10 στόχων ταυτοχρόνως.
Συνολικά 370 μαχητικά MiG-31 Foxhound υπηρετούν στην ρωσική Αεροπορία εκ των οποίων τα 60 πρόκειται να αναβαθμιστούν στο επίπεδο MiG-31BM  μέχρι το 2020.
Επίσης όπως έγινε γνωστό θα συμμετέχουν και μαχητικά MiG-25 Foxbat, αναγνωριστικά Su-24MR Fencer καθώς επίσης ελικόπτερα M-8 Hip και επιθετικά Mil-24 Hind.
Η έναρξη της άσκησης Ladoga-2013 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δεσμευμένες περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Φιλανδία τομέα που ελέγχει ο Δυτικός Τομέας στρατιωτικής διοίκηση. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου