Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μαθητές δημοτικού σχολείου με αλλεργικό σοκ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ"
 Με σπυριά και κοκκινίλες έχουν γεμίσει τα παιδιά του 41ου Δημοτικού Σχολείου Εγλυκάδος και δυστυχώς τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο συμβάν οι αρχές... σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ενώ οι γονείς έχουν εμπλακεί σε μία απίστευτη γραφειοκρατική και όχι μόνο περιπέτεια για να καταφέρουν να καθαριστούν τα πεύκα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο ώστε να εξαφανιστούν και οι κάμπιες που προκαλούν -πιθανόν- τις αλλεργίες στα παιδιά, αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος»
Όπως  ανέφερε στην εφημερίδα, μητέρα μαθητή «την 6η Φεβρουαρίου 2013 εμφανίστηκε το 5ο παιδάκι με σπυριά-κοκκινίλες από τις κάμπιες των πεύκων του σχολείου. Ο παιδίατρος τους έδωσε χάπια κορτιζόνης, αλοιφή και ηρεμιστικό σιρόπι. Το επόμενο βράδυ το παιδί «έφραξε» από
αλλεργικό σοκ και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου του έκαναν ένεση κορτιζόνης....!
Από εκείνη την ημέρα και καθώς όλοι «θορυβήθηκαν» ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» των γονέων! Απευθύνθηκαν στον Δήμο και μετά στην Οι γονείς κάλεσαν την Πυροσβεστική, τους ζητήθηκε γραπτό αίτημα και τελικά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου εστάλη το σχετικό φαξ. Όμως εκπρόσωποι της υπηρεσίας τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί τα δέντρα είναι πολλά και όχι ένα. Με αποτέλεσμα να απαιτείται άδεια του Δασαρχείου αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για το κλάδεμα των πεύκων.

Προχθές οι γονείς αναγκάστηκαν να καταφύγουν και πάλι στον Δήμο, ο οποίος τους ενημέρωσε πως είχε δοθεί εντολή σε εργολάβο για να κλαδέψει τα δένδρα και να απομακρύνει τις κάμπιες. Όμως ο εργολάβος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και με το που θα έφθανε στην Πάτρα θα επέμβαινε! Στο μεταξύ εκτός από τα παιδιά, αλλεργικό σοκ είχαν υποστεί και οι δάσκαλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου