Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Διασπάστηκε η ΠΑΣΚΕ. Όλα τα ονόματα. Αλλαγή συσχετισμών στη ΓΣΕΕ. "Τρίζει" η καρέκλα του Παναγόπουλου

 Αποκαλύπτουμε τα ονόματα εκείνων των στελεχών που προχώρησαν στη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος, αντιδρώντας στην πολιτική του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.
Είναι 38 τον αριθμό και 7 εκείνα που αποτελούν την άτυπη γραμματεία της νέας συνδικαλιστικής παράταξης ΕΜΕΙΣ (Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων) και υπογράφουν τη διακήρυξή της. Οι Ν. Κουλουμπαρίτσης, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου ΟΑΣΑ, Στ. Μπασινάς, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Μ. Κουρουτός, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, πρόεδρος ΟΙΕΛΕ, Ν. Ορφανός πρώην μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, πρόεδρος ΠΟΕΠΔΧΒ, Στ. Σαλουφάκου, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Μ. Στεκουλέα, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, και Ν. Φωτόπουλος, μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στη διακήρυξη τονίζουν μεταξύ άλλων ότι "δεν είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα να
συνεχίσει να πορεύεται ως έχει. Κάνουμε ρήξη με το παρελθόν και ιδρύουμε μια νέα συνδικαλιστική παράταξη κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη, προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα με όραμα μια σύγχρονη σοσιαλιστική κοινωνία. Μια νέα παράταξη, με εντελώς διαφορετικό πλαίσιο δράσης, με ριζικά διαφορετική λειτουργία. Πρώτο μας βήμα, η παρουσία μας ως αυτόνομης παράταξης στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ".
Η νέα συνδικαλιστική κίνηση αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές ανακατατάξεις στους μέχρι σήμερα συσχετισμούς της ΓΣΕΕ, η οποία την Πέμπτη έχει εκλογικό συνέδριο, καθώς, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΕΜΕΙΣ, διαθέτουν 38 εκλεγμένους συνέδρους σε σύνολο 165 που διέθετε συνολικά μέχρι πρότινος η ΠΑΣΚ, διεκδικώντας έτσι 3 ή 4 έδρες και κατεβάζοντας την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις 15-16 έδρες από 20 που είχε στόχο να διεκδικήσει και σε αυτό το συνέδριο.

Με αυτά τα δεδομένα και αν επαληθευτούν οι συσχετισμοί, η διάσπαση της ΠΑΣΚΕ τροφοδοτεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη μέρα του συνεδρίου, καθώς η ΠΑΣΚΕ χάνει την παντοδυναμία της στη Συνομοσπονδία, ενώ η στασιμότητα της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ (11 και 9 έδρες αντίστοιχα) και η ταυτόχρονη αύξηση των εδρών από την Αυτόνομη Παρέμβαση  (ΣΥΡΙΖΑ)σηματοδοτούν ένα συνδικαλιστικό σκηνικό, αν όχι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό, σίγουρα καινούργιο.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου