Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι πολυπληθείς τάξεις είναι κακές τάξεις

Βόλος: Οι πολυπληθείς τάξεις είναι κακές τάξεις
Σε ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου για τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές τάξεις προχώρησε καθηγήτρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, κάτι πολύ πρωτοποριακό, που στηρίζει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Στο μεταξύ τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών διοργανώνουν πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στη Λάρισα. Λεωφορεία που έχει μισθώσει η ΕΛΜΕ θα αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα από το Δημαρχείο Βόλου.
Η εκπαιδευτικός του Γυμνάσιου Ευξεινούπολης, Μαρία Καραγιαννοπούλου, ξεκίνησε ένα petition
προς το Υπουργείο Παιδείας με το αίτημα να μην αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις των σχολείων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ως πρωτοποριακή , ευρηματική και βέβαια, συνάδουσα με τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών μας, σας προωθεί το μήνυμα της αξιέπαινης συναδέλφου μας με σκοπό την παρέμβαση του καθενός από εμάς.
Στο μήνυμα (ακολουθεί στα Αγγλικά και στα Ελληνικά) υπάρχει ενεργός σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση. Προωθείστε το επίσης σε εκπαιδευτικούς και γονείς που πιστεύετε ότι θα ήθελαν να το υποστηρίξουν. Στο μήνυμα η εκπαιδευτικός, μεταξύ άλλων, τονίζει:
Με τη διπλή μου ιδιότητα, ως εκπαιδευτικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως γονέα, σας καλώ όλους (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές) να υπογράψετε αυτή εδώ την έκκληση ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας ειδικότερα: «Όχι πάνω από 25 μαθητές στην τάξη». Πρέπει να δηλώσουμε τη θέλησή μας να διατηρήσουμε το δημόσιο σχολείο ζωντανό και να απαιτήσουμε μία καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Το ελληνικό σχολείο χρειάζεται ίσως πολλές αλλαγές ώστε να ανακτήσει το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά το να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη δεν αποτελεί μια θετική αλλαγή και θα έχει μόνο αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή στην τάξη και στο μαθησιακό περιβάλλον των μαθητών καθώς θα χειροτερέψει μία ήδη δύσκολη κατάσταση.
Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας σε μια προσπάθεια να κάνουμε την κυβέρνηση να κατανοήσει αυτό που είναι προφανές στον απλό μέσο άνθρωπο: «Οι πολυπληθείς τάξεις είναι κακές τάξεις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου